XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Helyiség bérleti pályázat

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.05.17.
 Kedd
Ma Paszkál napja van.
Holnap Erik napja lesz.
   EUR árfolyam
   387,50 Ft
   CHF árfolyam
   370,73 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 11. 22. 05:17     


Helyiség bérleti pályázat
Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Ingatlangazdálkodó Divíziója (1131 Budapest, Béke utca 65.) 2016. november 21. és 2016. december 13. (kedd) 16.00 óra között nyilvános pályázatot hirdet az Önkormányzat tulajdonában álló, alábbi helyiségek liciten, határozott időre, 5 évre, további 5 éves előbérleti jog biztosítása mellett történő bérbeadására.

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Ingatlangazdálkodó Divíziója (1131 Budapest, Béke utca 65.) 2016. november 21. és 2016. december 13. (kedd) 16.00 óra között nyilvános pályázatot hirdet az Önkormányzat tulajdonában álló, alábbi helyiségek liciten, határozott időre, 5 évre, további 5 éves előbérleti jog biztosítása mellett történő bérbeadására.


1. Hegedűs Gyula utca 4. fsz. 2. (Hrsz.: 25088/0/A/2) utcai bejáratú földszinti (134 m2) és galéria (22 m2), mindösszesen 156 m2 alapterületű üzlethelyiség.
Megtekintési időpont: 2016.11.24. (csütörtök) 10.00-10.30 óra és 2016.12.08. (csütörtök) 15.00-15.30 óra között.
Bérleti díj alsó határa, amelyről a licit indul (Ft/m2/hó+Áfa), a földszint 1.800 Ft/m2/hó+Áfa a galéria 900 Ft/m2/hó+Áfa (a licit kizárólag a földszinti területre történik).
A pályázat benyújtásáig befizetendő licitbiztosíték összege 1.988.820,- Ft.


Pályázat elfogadását kizáró tevékenységek a sütés-főzéssel, alkoholárusítással járó vendéglátás, szeszesitalt is forgalmazó élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem, vagy erotikus termékeket forgalmazó üzlet, szálláshely szolgáltatás (hostel stb.), játékterem, kaszinó, vagy raktár.


A helyiség közmű ellátottsága, műszaki felszereltsége:
- elektromos áram, 
- víz,
- gáz,
- 2 wc, 2 mosdó, mosogató.


A helyiségben a fűtés kialakításának munkái és költsége leendő bérlőt terheli, amelyre bérbeszámítás nem adható. A földszinti önkormányzati tulajdonú helyiség össze van nyitva a társasház osztatlan közös tulajdonát képező pincehelyiséggel, amely a földszinti helyiségből közelíthető meg. A bérbeadás kizárólag a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő földszinti (+galéria) helyiségre vonatkozik, a pincehelyiség tekintetében a tulajdonossal kell megállapodni. Amennyiben a pince tulajdonosával a leendő bérlő nem állapodik meg, úgy a gépészet és a villamosrendszerek (elektromos közmű is) leválasztása és annak költsége a bérlőt terheli.

2. Apály utca 2/F. (Hrsz.: 27833/15/G/2) utcai bejáratú alagsori, 21 m2-es üzlethelyiség.
Megtekintési időpont 2016.11.24. (csütörtök) 11.00-11.30 óra és 2016.12.08.
(csütörtök) 16.00-16.30 óra között.
Bérleti díj alsó határa, amelyről a licit indul (Ft/m2/hó+Áfa) 1.200,- Ft/m2/hó+Áfa.
A pályázat benyújtásáig befizetendő licitbiztosíték összege 192.025,- Ft. 


Pályázat elfogadását kizáró tevékenységek sütés-főzéssel, alkoholárusítással járó vendéglátás, szeszesitalt forgalmazó kiskereskedelmi üzlet, nemzeti dohánybolt, erotikus termékeket forgalmazó üzlet szálláshely szolgáltatás (hostel stb.),
játékterem, kaszinó


A helyiség közmű ellátottsága, műszaki felszereltsége:
- elektromos áram,
- távfűtés,
vízvételi lehetőség.

3. Apály utca 2/F. (Hrsz.: 27833/15/G/4) (albetéthez tartozó részalbetét) 39m2-es alagsori üzlethelyiség (Angyalföldi utcai bejáratú). 
Megtekintési időpont: 2016.11.24. (kedd) 11.00-11.30 óra és 2016.12.08 (csütörtök) 16.00-16.30 óra között.
Bérleti díj alsó határa, amelyről a licit indul (Ft/m2/hó+Áfa) 1.000,- Ft/m2/hó+Áfa.
A pályázat benyújtásáig befizetendő licitbiztosíték összege 297.180,- Ft. 
A pályázat benyújtásáig befizetendő licitbiztosíték összege 192.025,- Ft. 


Pályázat elfogadását kizáró tevékenységek sütés-főzéssel, alkoholárusítással járó vendéglátás, szeszesitalt forgalmazó kiskereskedelmi üzlet, nemzeti dohánybolt, erotikus termékeket forgalmazó üzlet szálláshely szolgáltatás (hostel stb.), játékterem, kaszinó


A helyiség közmű ellátottsága, műszaki felszereltsége:
- elektromos áram,
- távfűtés,
- víz,
- wc, pissuar.

4. Lehel Csarnok (Váci út 9-15.) G1000 számú 346 m2-es két irányból is megközelíthető Galéria szinti helyiség.
Megtekintési időpont: a 06-1/288-6898 telefonszámon előzetesen egyeztetett időpontban.
Bérleti díj alsó határa, amelyről a licit indul (Ft/m2/hó+Áfa) 2.500,- Ft/m2/hó+Áfa.
A pályázat benyújtásáig befizetendő licitbiztosíték összege 6.591.300,- Ft. Pályázat elfogadását kizáró tevékenységek az alkoholárusítás, vagy szeszesitalt forgalmazó kiskereskedelmi üzlet, nemzeti dohánybolt, erotikus termékeket forgalmazó üzlet, szálláshely szolgáltatás (hostel stb.), játékterem, kaszinó.


A helyiség közmű ellátottsága, műszaki felszereltsége:
- elektromos áram, 
- hideg- és melegvíz, 
- fan-coil berendezésekkel klimatizálható (fűtéshez energiát az épülettől, hűtéshez saját központi egységről kap), 
- női és férfi wc, zuhanyzó, pissoir, 
- belső helyiségek műanyag portálokkal és falakkal elválasztva, teakonyhával.

5. Lehel Csarnok (Váci út 9-15.) G2000 számú 702 m2-es két irányból és zárható teraszról is megközelíthető Galéria szinti helyiség.
Megtekintési időpont: a 06-1/288-6898 telefonszámon előzetesen egyeztetett időpontban.
Bérleti díj alsó határa, amelyről a licit indul (Ft/m2/hó+Áfa) 2.500,- Ft/m2/hó+Áfa.
A pályázat benyújtásáig befizetendő licitbiztosíték összege 13.373.100,- Ft.


Pályázat elfogadását kizáró tevékenységek alkoholárusítás, vagy szeszesitalt forgalmazó kiskereskedelmi üzlet, nemzeti dohánybolt, erotikus termékeket forgalmazó üzlet, szálláshely szolgáltatás (hostel stb.), játékterem, kaszinó.
A helyiség közmű ellátottsága, műszaki felszereltsége:
- elektromos áram, 
- hideg- és melegvíz, 
a terület részlegesen fan-coil berendezésekkel klimatizálható (fűtéshez energiát az épülettől, hűtéshez saját központi egységről kap),
- 2-2 db komplett férfi-női wc van, zuhanyzó, öltöző, 
- belső helyiségek falakkal elválasztva, teakonyhával, terasszal.

A biztosíték összegét a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Sberbank Magyarország Zrt-nél vezetett 14100471-68749249-06000007 számú számlára kell átutalni úgy, hogy az összeg legkésőbb a pályázat benyújtási határidejéig be kell érkezzen.

Az írásos pályázatot személyesen lehet benyújtani, melynek helye: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Ingatlangazdálkodó Divízió Helyiséggazdálkodási Csoportnál 1131 Budapest, Béke utca 65. (sorszám húzását követően, fsz. 8-9. számú ablakok). 

Pályázatot nem nyújthatnak be azok, akik a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló helyiséget bérelnek(tek) és a pályázat kiírását megelőző 5 évben Bérbeadóval szemben bérleti díjtartozásuk volt. 

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. december 13. (kedd) 16.00 óra.

A pályázathoz benyújtandó iratok:
- pályázati nyomtatvány (a konkrét tevékenység megjelölése, e-mail, és egyéb elérhetőség), amely a honlapról letölthető,
- a társaság esetében rendelkezésre álló cégkivonat másolat, alapítvány esetében hitelesített bírósági bejegyzés,
- aláírási címpéldány másolat,
- meghatalmazott esetén hivatalos meghatalmazás,
- igazolás a biztosíték megfizetéséről.

Amennyiben a Pályázó társaság ellen (a lekért cégkivonat szerint) NAV végrehajtási eljárás van folyamatban, úgy a benyújtott pályázat érvénytelennek minősül. Érvénytelen továbbá az a pályázat, amely a pályázati kiírás feltételeinek nem felel meg.

Az induló bérleti díjat a pályázó pályázatának benyújtásával vállalja. A licitlépcső mértékéről a tárgyalás vezetője dönt.

Amennyiben az érvényesen pályázó, illetve a képviseletre jogosult a licittárgyaláson nem jelenik meg, úgy az a pályázattól való visszalépésnek minősül, amely esetben a befizetett biztosíték összegét a pályázó elveszíti.


A pályázók – kivéve az I. és II. helyezettet – a licittárgyalást követő legkésőbb 8 napon belül a befizetett biztosíték összegét visszakapják. A biztosíték összege a licit nyertesének (I. helyezett) a szerződéskötéskor fizetendő óvadék összegébe beszámításra kerül. Amennyiben a nyertes pályázó – önhibájából – az előírt határidőben nem köti meg a bérleti szerződést, úgy a biztosíték összegét elveszti és a licit második helyezettje részére nyílik lehetőség a bérleti szerződés megkötésére. Ez esetben rá, már a pályázat nyertesére (I. helyezettre) vonatkozó rendelkezések az irányadóak.


A pályázat nyertese a nyilvános pályázaton elért legmagasabb összegű bérleti díjon szerez bérleti jogot. A szerződéskötés feltétele a liciten megajánlott 2 havi bruttó bérleti díjnak megfelelő összegű óvadék megfizetése és az azonnali inkasszóra vonatkozó felhatalmazás engedélyezése. 


A bérleti szerződés hatályba lépésének és a birtokba adás feltétele, hogy a kijelölt Bérlő saját költségén a szerződéskötéstől számított 15 napon belül a megkötött helyiségbérleti szerződéssel megegyező tartalmú egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot közjegyző előtt aláírja és annak eredeti példányát 15 napon belül átadja. 


Felhívjuk a figyelmet, hogy a fellicitált bérleti díj minden év január 1-jével infláció mértékével emelkedhet, csökkentésére a későbbiekben sincs lehetőség. 


A tulajdonos, illetve megbízottja a helyiséget jelenlegi megtekintett állapotában adja bérbe, felújítás címén bérbeszámítási igényt nem fogad el, és a helyiségben lévő közművek, berendezési és egyéb tárgyak működéséért felelősséget nem vállal. A bérleti jogviszony ideje alatt a helyiségek karbantartása a Bérlő feladata és költsége. Amennyiben a helyiségben folytatandó tevékenység zajos, úgy a leendő Bérlőnek saját költségén kell elvégeznie a helyiség megfelelő hangszigetelését.

A meghirdetett helyiségekre a bérleti díjfizetési kötelezettség kezdete: 2017. 02. 1. napja 

A helyiségeket a szerződés megszűnésével rendeltetésre alkalmas állapotban kell visszaadni. A XIII. Kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. a helyiségek vonatkozásában nem vállal felelősséget, amennyiben a társasház a helyiségben folytatandó tevékenységet megtiltja. A társasház Szervezeti és Működési Szabályzatában esetlegesen tiltott tevékenységek a helyiségekben nem folytathatóak.

A helyiségek bérbeadását szabályozó 19/2011. (IV.22.) Ök. sz. rendelet 2015.04. 1-jén hatályba lépett módosításával a bérleti jogot megszerzőnek (amennyiben a helyiség nagysága alapján a két tevékenység folytatására alkalmas) lehetősége nyílhat – a Tulajdonos külön hozzájárulása alapján – a helyiség egy részének albérletbe adására. Az albérletbe adott területre a helyiség bérlőjének vállalnia kell a kétszeres összegű bérleti díj fizetését.

A licit időpontja: 2016. december 15. (csütörtök) 09.00 óra (A helyiségek listán szereplő sorrendjében)
Helye: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. (1131 Budapest, Béke utca 65.)
 

A pályázat érvényes, amennyiben a kiírási feltételeknek megfelel és a pályázó a biztosíték befizetését, vagy átutalását a pályázat benyújtásakor igazolta. 


A Tulajdonos fenntartja magának azt a jogot, hogy a pályázó által folytatni kívánt tevékenység alapján a pályázatot nem fogadja el, így a pályázót az eljárásból kizárja. Amennyiben a pályázó a pályázati nyomtatványon nem jelöli meg a helyiségben folytatni kívánt konkrét kereskedelmi vagy szolgáltatási tevékenységet, az a pályázat érvénytelennek minősül.


A pályázattal kapcsolatban a +36-1/450-3103, +36-1/450-3124 telefonszámokon lehet érdeklődni.


További hírek

  Kényeztetés mesterfokon
2022. 05. 16. 11:11 13keruleti-hirhatar.hu
  Rogán Antal új feleségével vett részt Novák Katalin beiktatásán – az aktuális Rogánné kicsit megváltozott
2022. 05. 15. 11:08 hirhatar.hu
  Fordítást kérünk: Varga Judit igazságügyi miniszter szerint ködmön vagyunk
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  Rogán harcolhat a korrupció ellen – a nyakig sáros kecskére bízzák a káposztát
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  A Pesti Tv után a Pestisracok.hu is megszűnhet
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Megvan a modern kapcsolatok gyilkosa
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Csődben a Tungsram, inkasszó a bankszámlájukon, veszélyben az 1600 elbocsátandó dolgozó végkielégítése
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Miért érdemes pszichológushoz fordulni?
2022. 05. 11. 14:05 13keruleti-hirhatar.hu
  Jelentősen továbbdrágult mától a taxi Budapesten
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu
  Andi – nem az, a másik
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport