XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Átadták a felújított Karikás játszóteret

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.05.20.
 Péntek
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,58 Ft
   CHF árfolyam
   373,74 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 10. 08. 03:27     


Átadták a felújított Karikás játszóteret
Az önkormányzat, a beruházó XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., a tervező, a kivitelező és a környék lakóinak jelenlétében október 6-án átadták rendeltetésének az Árpád hídfő lakótelepen lévő, teljes mértékben felújított és megnövelt területű, az európai előírásoknak mindenben megfelelő játszóteret.

Az önkormányzat, a beruházó XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., a tervező, a kivitelező és a környék lakóinak jelenlétében október 6-án átadták rendeltetésének az Árpád hídfő lakótelepen lévő, teljes mértékben felújított és megnövelt területű, az európai előírásoknak mindenben megfelelő játszóteret.


A szakadó eső ellenére sokan megjelentek az átadó ünnepségen, ahol Gábor Péter, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Közterületi divíziójának ágazatvezetője üdvözölte az egybegyűlteket, majd Borszéki Gyula alpolgármester adott tájékoztatást a játszótér megújulásának folyamatáról. Mint elhangzott, a terület felújítását alapos, több fordulós lakossági egyeztetés előzte meg, és a tervek véglegesítésénél maradéktalanul figyelembe vették a lakossági javaslatokat.

 

Az alpolgármester köszönetet mondott azoknak a kerületi lakosoknak, akik nem csak észrevételeikkel és javaslataikkal, hanem személyes munkavégzésükkel is hozzájárultak a munkálatok lebonyolításához.  A beruházás keretében a játszótér területe 292 m2-ről 450 m2-re növekedett, így a játszótér több mint 150 m2-rel nagyobb lett. A felújítás során a játszótéren 7 új játszóeszközt helyeztek  el, 483 m2 egyedi mintás gumiburkolatot, 314 m2 térkő burkolatot alakítottak ki.


A felújítás során a zöldfelületek védelmére és fejlesztésére a kivitelezők mindvégig kiemelt figyelmet fordítottak. Fát nem vágtak ki a területen, azonban egy új díszkörtefával gyarapodott a meglévő fajok száma. A kerítés mellett talajtakarókból (törpe som, madárbirs, téli jázmin) és évelőkből (indás infű, szellőrózsa, gólyaorr) intenzív kiültetéseket hoztak létre. A kerítésen kívül a terület gyomtalanítása céljából felújították a helyenként megkopott gyöngykavics burkolatot. A terület biztonságos használhatósága érdekében 6 közvilágítási lámpatestet telepítettek.


– A játszótér eszközei a kisgyermek, kisiskolás és a kamasz korosztály igényeit egyszerre szolgálják  ki, méghozzá úgy, hogy a különböző korosztályok más-más térrészt használnak a területen – mondotta Borszéki Gyula, hozzátéve, hogy az önkormányzat a  játszótér átadását követően is kiemelt figyelmet fordít a terület színvonalas fenntartására. A tér állagának megőrzését, és a szomszédos lakóépületek esti nyugalmát a játszótér zárásával igyekszünk biztosítani. Ehhez a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet nyújt segítséget. Az alpolgármester elmondta, hogy a 78 millió forintból megvalósított felújítás időszakában több javaslat is érkezett a játszótér elnevezésére, ezek közül a többség a Karikás játszótér elnevezést tartotta a legmegfelelőbbnek, ezért ezt fogadták el.


Borszéki Gyula végezetül az önkormányzat nevében köszönetet mondott a beruházó, a tervező és a kivitelező jelen lévő képviselőinek a rendkívül magas színvonalú munkájukért, amelynek eredményét jó szívvel ajánlotta a környéken élő gyermekes családok figyelmébe. Az ünnepi beszéd elhangzását követően a körzet önkormányzati képviselője, Varga Zsanett szólt az egybegyűltekhez, sok örömet és felhőtlen órákat kívánva a felújított létesítményhez. A képviselő kifejezte azt a reményét is, hogy a most átadott agóra közösségteremtő értékét mind többen tapasztalhatják majd a környéken élők közül.


Az ünnepi esemény Erős Dénes, a Karikás Frigyes Általános Iskola tanárának gitárjátékával zárult. Talán az elhangzott daloknak, talán az egybegyűltek ki nem mondott, de közös fohászának köszönhetően a rendezvény végére elzáródtak az ég csapjai, és áprilisi napsugár  aranyozta be az új közösségi tér játékszereit. A jelen lévő gyerekeket  természetesen nem hagyta érzéketlenül a kedvezőre fordult időjárás, és néhány perc alatt birtokba vették a mászóvárat, a kötélpiramist, a különféle hintákat, és a játszótér színpadát.


További hírek

  Kényeztetés mesterfokon
2022. 05. 16. 11:11 13keruleti-hirhatar.hu
  Rogán Antal új feleségével vett részt Novák Katalin beiktatásán – az aktuális Rogánné kicsit megváltozott
2022. 05. 15. 11:08 hirhatar.hu
  Fordítást kérünk: Varga Judit igazságügyi miniszter szerint ködmön vagyunk
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  Rogán harcolhat a korrupció ellen – a nyakig sáros kecskére bízzák a káposztát
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  A Pesti Tv után a Pestisracok.hu is megszűnhet
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Megvan a modern kapcsolatok gyilkosa
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Csődben a Tungsram, inkasszó a bankszámlájukon, veszélyben az 1600 elbocsátandó dolgozó végkielégítése
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Miért érdemes pszichológushoz fordulni?
2022. 05. 11. 14:05 13keruleti-hirhatar.hu
  Jelentősen továbbdrágult mától a taxi Budapesten
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu
  Andi – nem az, a másik
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport