. Ma Ervin napja van.
Vigyázat, a medve harap!
2014-06-10 10:17:29
Vigyázat, a medve harap!

Vigyázat, a medve harap!

Az utóbbi években gyakran beszélünk a fajok kipusztulásáról és arról is, hogy milyen sok rosszat tesz az emberiség a természettel! Van egy híres szám, amely szerint: „Always look on the bright side of life!” (Mindig az élet napos oldalát nézd!)

 

Évente számtalan új állat- és növény fajt fedeznek fel. Ezek közül minden évben kiválasztják a tíz  legkülönlegesebbet: idén köztük volt egy új sárkányfa (Dracena), egy teljesen átlátszó csiga, és az aranyos külsejű, ám ragadozó életmódot fojtató Olinguito, a mosómedve közeli rokona is.

 

Mitől különlegesség az Olinguito, amely az Andokban, Ecuadorban és Kolumbiában él a fák lombjai közt? Amellett, hogy aranyos a kinézetű és nagyok a szemei, 35 éve ez az első emlős, ragadozó faj, amelyet felfedeztek a Föld nyugati részén.

 

Mivel pedig az ember szereti háziasítani a vadállatokat, még az is lehet, hogy hamarosan a régi, kutyás táblák helyett a hozzánk becsöngető vendégek a következő felirattal találhatják szembe magukat: „Vigyázat, a medve harap!”

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>