. Ma Frigyes napja van.
Végre! - tbp publicisztika
2011-10-22 17:20:10
Végre!  - tbp publicisztika

Végre! - tbp publicisztika

Végre!

 

Végre megalakult Gyurcsány új pártja. Hosszú-hosszú vajúdás után be kellett látniuk, hogy az MSzP maradt, ami volt az elmúlt néhány évben: a képviselők zömét gyakorlatilag semmi más nem motiválja, mint a remény, hogy valahogyan, akárhogyan ott lehetnek a következő Országgyűlésben is. De szót se erről többé, adjunk igazat Gyurcsány Ferencnek, nem lövünk visszafelé. Még akkor sem, ha „onnan” tüzet nyitnak ránk.

 

Az eddigi időközi választások egyértelműen bizonyították, hogy a Fidesz tehet, amit akar, van egy mindig megmozduló törzsgárdája, akikre számíthatnak. Az MSzP-nek már ilyenje sincs, viszont akik maradtak a párt mellett, azokra komoly szükség lesz 2014-ben.

 

Végre fölvették a kesztyűt, amit Orbán oly sokszor az arcukba vágott. Nehéz lesz. Nagyon nehéz, de joggal bízhatnak abban, hogy  sokan állnak melléjük, mögéjük azok közül, akik – jobb szó híján – megundorodtak az MSzP-től, a BKV-tól, a hagyóizmustól és a többi, akár a Fidesszel kötött suskustól.

 

Soroljuk fel a bátrak neveit, akik pontosan tudják, hogy mostantól ők is a Fidesz undorító, erkölcstelen módszerekkel használt vadászmezejére léptek, céltáblává váltak.

 

Baracskai József, Ficsor Ádám, Kolber István, Molnár Csaba, Oláh Lajos, Szűcs Erika, Vadai Ágnes, Varju László, Vitányi Iván,  a képviselőcsoport vezetője, Molnár Csaba lett.  


Ezek az emberek esélyt nyitottak arra, hogy a politika szövevényes, igen finom hálóból szőtt kapcsolatrendszerében Gyurcsány tehetsége, karizmája többé nem megosztó, hanem sokkal inkább összekötő erővé váljon.

 

Ha évekkel később is, mint igazán jó lett volna, de megtették, amit lehetett.

 

A többi elsősorban rajtunk, azokon múlik, akik nem akarják az életüket Fidesz-Magyarországon élni.

 

tbp

További híreink
A barokk tapéták – az időtlen elegancia megtestesítői
A barokk tapéták rendkívül gazdag és sokrétű megoldást nyújtanak falaink díszítésére. A múlt és a jelen elemei harmonikus összhangot teremtenek, amikor egy ilyen finoman ...
2024-07-18 13:13:35, Hírek, Fókuszban Bővebben
Milyen kerítést építsünk, ami megakadályozza a kutya szökését?
Ha éppen kerítésépítés előtt állunk, akkor bizonyára elgondolkodtunk azon, hogy mik a főbb szempontok, mit várunk el egy kerítéstől. Általában a lényeg, hogy szép legye...
2024-07-12 14:20:59, Hírek, Fókuszban Bővebben
Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
Az ügyészség a börtönbüntetés mellett 200 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozta Schadl Györggyel szemben, aki ezt az összeget már csaknem meg is kereste ...
2024-07-07 09:47:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A június 9-10-i éjszakán hatalmas vihar csapott le az Északi-Börzsönyre, amelynek főgerincén rengeteg fa dőlt ...
Bővebben >>