. Ma Ulrik napja van.
Változó idők, változó telefonok
2022-05-20 19:53:20
Változó idők, változó telefonok

Változó idők, változó telefonok

Egy másik trend, amely a mobilok területét érinti, az pedig nem más, mint a folyamatos drágulás. Ma már a középkategória is bőven 100 ezer forint felett húzódik, ahol nemrég még a csúcskategóriás típusok voltak.

 

Kijelző, mint megóvandó alkatrész

 

A telefonok árában messze a legnagyobb tétel a kijelző értéke, és a legrosszabb hír ebben az, hogy egyben ez a legsérülékenyebb, a törésnek leginkább kitett alkatrész is. A fenti tényt figyelembe véve mindenképpen ajánlott közvetlenül a vásárlás után valamilyen védelemről gondoskodni a kijelző tekintetében.

 

Ilyenkor viszont megtapasztalja az érdeklődő, hogy milyen sok lehetőséggel találkozik, és még azonosnak mondott megoldások között is milyen nagy eltérés lehet az árban. A széles választék tetten érhető például a HelloCase webáruház iPhone üvegfólia kínálatában is, és érdemes is kicsit a választékot áttekinteni.

 

A köznyelvben megjelenő üvegfólia szó valójában egy seregnyi dolgot jelenthet attól függően, hogy éppen mire gondol, aki ezt a kifejezést használja.

 

Fóliák, mint alapvédelem

 

Ha lehet így mondani, akkor a kijelzővédelem belépő szintjét a különböző műanyag fóliák jelentik. Ezek az elérhető legolcsóbb megoldások, és az olcsóság megjelenik abban is, hogy igazán csak a karcoktól védik meg a telefon képernyőjét.

 

Az ilyen fóliák között vannak előre leszabott típusfüggő megoldások, általános méretűek vagy éppen nyomtatóval adott méretre gyárthatók, de megtalálhatók az úgynevezett öngyógyító típusok is. A minőségbeli különbségek megjelennek az árban is, azonban még a legdrágább fólia is csak a karcok ellen véd, és tehetetlen a leesés közben fellépő erőhatásokkal, töréssel szemben.

 

Egy magasabb szint, az üveg

 

Az edzett üveg esetében a karcok elleni védelem csak az egyik alapszolgáltatás, hiszen ezek a megoldások már törés ellen is megóvják a készüléket. Ez azt jelenti, hogy a kijelzőre felhelyezve fizikai behatás esetén az edzett üveg törik el, és nem pedig a készülék saját kijelzője. Talán mondani sem kell, hogy a kettő ára össze sem mérhető.

 

Azonban az ilyen üvegek között is széles választékkal találkozhatunk, és ez természetesen az árakra is igaz. Ez utóbbi függ attól, hogy az üveg a teljes kijelzőt védi vagy csak a nagy részét, illetve hogy például milyen keménységgel rendelkezik a Mohs-féle keménységi skálán.

 

A fentieken kívül az árat befolyásoló tényező lehet a tükröződésmentesség, a vékonyság, a nano-glass technológia vagy éppen az edzettség mértéke. A fentiek fényében kijelenthető, hogy mindenki megtalálhatja a számára elérhető és kívánatosnak tartott védelmet telefonja számára.

Utoljára frissítve: 2022-05-20 19:55:22

További híreink
Este tizenegyig lesz díszkivilágítás Budapesten
"Nem borul sötétbe a város, csak végre korszerű lesz a világítás!" – reagált Budapest főpolgármestere a propagandamédia városvezetést ért vádjaira, amiben azt állítják, h...
2022-07-03 11:26:47, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elektromos autó és töltése
A napjainkban megfigyelhető folyamat mögött, miszerint az elektromos autók napról napra jelentősebb részesedést foglalnak el a forgalomban lévő autók között, rendkívül so...
2022-06-27 09:28:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az ájult úszónőt kimentő edzőnő keményen bírálta a vizes vb vízimentőit – Merkely szerint más sportágban kellene próbálkozni
„Valószínűleg neki nem ez a sport való” – mondta Merkely Béla – képünkön -, a FINA világbajnokság egészségügyi szolgálatának vezetője, a SOTE rektora arról az amerikai sz...
2022-06-24 21:14:01, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A korrupcióval vádolt, volt fideszes államtitkár Völner Pál ügyvédje tanúkénti kihallgatását kezdeményezte Var...
Bővebben >>