. Ma Ervin napja van.
Ujhelyi a plenáris ülésen kérte számon Junckert
2015-10-07 05:53:43
Ujhelyi a plenáris ülésen kérte számon Junckert

Ujhelyi a plenáris ülésen kérte számon Junckert

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kérte számon Jean-Claude Junckeren a magyar kormány lépéseivel kapcsolatos monitoring-jelentés elmaradását Ujhelyi István.


Az MSZP európai politikusa emlékeztette az Európai Bizottság elnökét, hogy az EP még idén júniusban elfogadott egy határozatot az Orbán-kormány demokrácia- és Európa-ellenes politikájával kapcsolatban, egyúttal előírta az Európai Bizottság számára, hogy szeptember végéig készítsen monitoring-jelentést az ügyben; ennek eredményéről azonban nem tudni.


Az MSZP európai politikusa felszólalásában ezt megelőzően arról beszélt: az európai nemzetek közössége azért jött létre, hogy évszázadok háborúskodása, nacionalista önzése, az európai országok egymással való véres versenyfutása véget érjen és egy elmélyült, együttműködő érdek- és értékközösségé váljon. "Egy ilyen ötszázmilliós uniónak nem lehet probléma az a menekültválság, amivel szembe kell néznünk. Abban az esetben, ha egészséges ez az unió. De látjuk, hogy beteg most ez a szervezetrendszer.


És ha beteg a szervezetrendszer, akkor könnyebben legyőzhető a vírusok által. Most van egy vírus, ami bekerült az intézményrendszerbe és ez újra a politikai akarnokoknak, kormányfőknek a belpolitikai játszmái" - fogalmazott Ujhelyi István a plenáris ülésen.


A szocialista politikus végül hozzátette: Magyarországnak nem csak az Orbán-kormány az arca, amit láthattak a televíziókon keresztül, hanem az a sok tízezer ember is, akik civilként, önkéntesként segítették a menekülteket. "Közülük sokan most is itt ülnek fenn a karzaton, nekik mutassák meg, hogy van Európának jövője!" - zárta felszólalását Ujhelyi István.


OS

Fotó: Hír6.hu

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>