. Ma Ervin napja van.
Új lendület az ukrán reformfolyamatban
2016-04-21 03:39:19
Új lendület az ukrán reformfolyamatban

Új lendület az ukrán reformfolyamatban

A folyamatban lévő ukrán reformok jelenlegi állását, Szavcsenko ügyét Mark Feygin ügyvéd első kézből történő beszámolója alapján és az április 6-án tartott holland véleménynyilvánító népszavazás negatív eredményének jogi következményeit vitatták meg az Európai Parlament EU–Ukrajna Parlamenti Társulási Bizottság tagjai keddi ülésükön. 

 

Szanyi Tibor, az EU–Ukrajna Parlamenti Társulási Bizottság első alelnöke az ülés után elmondta:

 

“A múlt csütörtökön kinevezett új ukrán kormány megújult lendületet ad a reformfolyamatnak. Az EU–Ukrajna társulási megállapodás teljesítése továbbra is elsődleges fontosságú. Ennek kapcsán megerősítem bizottságunk szándékát, miszerint segíteni kívánunk abban, hogy megfelelő megoldást találjunk a holland véleménynyilvánító népszavazás negatív eredménye által kialakult helyzetre."

 

A szocialista képviselő üdvözölte a rövid távú tartózkodásra vonatkozó vízumkötelezettség megszüntetéséről szóló bizottsági javaslat közelgő közzétételét. Reményét fejezte ki, hogy az ukrán állampolgárok már idén nyártól élvezhetik az Unióba történő vízummentes utazás előnyeit.

 

Szavcsenko ügyével kapcsolatban a delegáció aggodalmát fejezte ki a 13 napja tartó éhségsztrájkon lévő Szavcsenko romló egészségi állapota miatt. Reményt keltő azonban az a bejelentés, hogy Putyin elnök és Porosenko elnök közti közvetlen párbeszéd eredményeképpen valószínűsíthető szabadon engedése.

 

A szocialista EP-képviselő kiemelte, hogy továbbra is szorosan nyomon követik a Szavcsenko ügyével kapcsolatos fejleményeket valamint más ukrán állampolgárok indokolatlan és jogtalan oroszországi fogva tartásához kötődő történéseket is, mivel meggyőződésük, hogy nemzetközi nyomásgyakorlással jelentős eredményeket lehet elérni az ilyen esetekben.

 

"Várakozással tekintünk az április 25-26. között Brüsszelben tartandó interparlamentáris találkozónkra, ahol lehetőségünk lesz rá, hogy ezeket a témákat ukrán partnereinkkel is megvitassuk" - húzta alá Szanyi Tibor.

 

Fotó: Index

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett ...
Bővebben >>