. Ma Ervin napja van.
Tarlós a felelőse a metrófelújítás kudarcának
2016-10-20 05:04:01
Tarlós a felelőse a metrófelújítás kudarcának

Tarlós a felelőse a metrófelújítás kudarcának

Tarlós István még a szerda reggeli, köztévének adott interjújában is a szokásos, másokat hibáztató önfelmentő műsorszámát adta elő, de alig valamivel később megcáfolta őt a valóság.


A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a Budapesti Közlekedési Központ 150 db buszra vonatkozó ajánlatkérését, mert a BKK megsértette a közbeszerzési törvényt, ezért a bíróság 40 millió forintra büntette a céget.


Miután a BKK számtalan közbeszerzési eljárást indított az elmúlt néhány évben és külön szakemberek foglalkoztak a cég közbeszerzési kiírásainak elkészítésével, felmerül a gyanú, hogy a cég vezetése szándékosan akarta megsérteni a közbeszerzési törvényt, hogy így szerezzenek érvényt a Tarlós-Habony busz-mutyinak, kizárva minden más szereplőt.


A közbeszerzési eljárás megsemmisítése újabb több tízmillióval terheli a budapestiek pénztárcáját és újabb sok hónapos késést jelenthet a már így is botrányos metrófelújításban. A kritikus állapotban lévő 3-as metró felújítási kudarcért tovább már nem okolható senki más, Tarlós István felelősséggel tartozik a budapestieknek a sorozatos csúszásokért és törvénysértésekért.


Miközben tömegével bocsátják el a BKV alkalmazottait költségcsökkentésre hivatkozva, Tarlósék újabb 40 milliós büntetéssel terhelik a főváros tömegközlekedési büdzséjét.


A Liberálisok felszólítják Tarlóst István, hogy ne a metróberuházás költségvetésének lefelezésén gondolkodjon, hanem elsősorban saját főpolgármesteri illetményének és a kudarcban közreműködő társai fizetésének lefelezését terjessze elő, mérsékelve ezzel az általuk Budapestnek okozott károkat.


Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt - Liberálisok budapesti választmányának elnöke - OS

Fotó: Atv

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>