. Ma Ervin napja van.
Szavazz a baloldalra, mondj nemet az Orbán-csomagra!
2014-10-10 16:48:20
Szavazz a baloldalra, mondj nemet az Orbán-csomagra!

Szavazz a baloldalra, mondj nemet az Orbán-csomagra!

Az MSZP szerint a kormány 1700 milliárd forintot készül behajtani az emberektől az önkormányzati választás után, ezért aki vasárnap a baloldali jelöltekre szavaz, az az Orbán-csomag bevezetésére mond nemet. Márton Roland, az MSZP alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, ez az első alkalom, hogy a magyarok szavazhatnak egy fideszes megszorító csomag bevezetéséről.

 

A politikus közölte: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be a közelmúltban, hogy 1700 milliárdot készülnek behajtani a magyar emberektől. Orbán Viktor miniszterelnök pedig azt mondta egy nem nyilvános fórumon, hogy az a cél, minél kevesebben éljenek az államból - tette hozzá. Márton Roland szerint ez nyílt fenyegetés mindenkinek, aki az államtól vagy az önkormányzatoktól kapja a fizetését, illetve az államtól nyugdíjat kap vagy egészségügyi ellátásban, oktatásban részesül.

 

Szerinte a megszorító csomag csökkentett, illetve megadóztatott nyugdíjakat, fizetős egészségügyet jelenthet, valamint tömeges kirúgásokat az állami, az önkormányzati hivatalokból és az iskolákból.

 

Márton Roland szerint ha a Fidesz vasárnap veszít, akkor sem ereje, sem bátorsága nem lesz ahhoz, hogy végrehajtsa az Orbán-csomagot. Minél több helyen győz az egységes ellenzék, annál nagyobb erővel tudja megvédeni a magyar embereket a tervezett megszorításoktól - hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: "minden, az egységes baloldalra leadott szavazat egy-egy késszúrás az Orbán-csomagba".

 

A politikus közölte, hiába cáfol a Fidesz és a kormány, amikor rejtegetik a jövő évi költségvetést, abban ugyanis már le van írva mindaz, amit most cáfolnak.

 

Ébresztő Magyarország! Vasárnap szavazunk!

 

 

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>