. Ma Ervin napja van.
Sajtóbejárás a Szabolcs utcai építkezésen
2016-12-20 05:53:43
Sajtóbejárás a Szabolcs utcai építkezésen

Sajtóbejárás a Szabolcs utcai építkezésen

2016. december 16-án sajtóbejáráson vett részt dr. Tóth József polgármester, Balog Zoltán az Emberi Erőforrások minisztere és Baán László a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa, valamint az építkezésért felelős személyek társaságban.


A sajtóbejáráson dr. Tóth József polgármester üdvözölte a beruházást, majd a kerületről, a kerületi fejlesztésekről tájékoztatta a részvevőket. Üdvözölte, hogy az eddigi magán- és kerületi fejlesztéseken túl az állam is megjelent befektetőként a XIII. kerületben. A most épülő 37 000 m2-es beruházás része annak a 200 000 m2-es fejlesztésnek, mely a kerületben jelenleg folyik.

 

Tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy a kerület erős tőkevonzó és versenyképességének eredményeként a legdinamikusabban fejlődő kerület ad otthont az új beruházásnak. Szólt arról is, hogy a kerület élenjár a „zöld gondolat” megvalósításában, a saját beruházásban épült világszínvonalú 100 lakásos passzívházzal és az ország legkorszerűbb passzív óvodájával.

 

A beruházók által épített irodák is döntően környezettudatosak. A nemzet előrehaladását segíti, hogy a magas presztízsű munkahelyek mintegy 70 ezer embernek adnak munkát. Megerősítette, hogy a kerület az együttműködése során ezt a projektet segíti és támogatja, nem pedig a Liget Budapest projekt.

 

Balog Zoltán az Emberi erőforrások minisztere és Baán János a projekt miniszteri biztosa részletesen szól az építkezésről. A csaknem 20 milliárd forintos állami beruházás megvalósításával világszínvonalú épületeket hoznak létre. Az épületkomplexum 2018 tavaszára készül el. A telek két értékes régi épületét az örökségvédelmi szempontok figyelembevételével újítják fel. 

 

Vasáros Zsolt a beruházás vezető tervezője projekt részletes ismertetése mellett szólt arról is, hogy valóban látványos fejlődést bemutató kerület ad otthont az építkezésnek. Megemlítette, hogy nincs olyan építészeti díjátadó, ahol a kerület ne kapna valamilyen elismerést.



További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>