. Ma Ervin napja van.
Rossz döntések sorozata a budapesti közlekedésben
2015-07-29 05:45:43
Rossz döntések sorozata a budapesti közlekedésben

Rossz döntések sorozata a budapesti közlekedésben

A Párbeszéd Magyarországért szerint Tarlós István nem tudja érvényesíteni a főváros érdekeit, a kormányzat látványosan csicskáztatja Budapestet a közösségi közlekedés adósságai és forráshiánya mentén. A PM álláspontja szerint a haverok zsebeinek tömködése helyett a főváros vezetésének Budapest valódi problémáinak megoldásával kellene foglalkoznia!

 

A négyes metró elsősorban nem közlekedési eszköz, hanem a politikai marakodások áldozataként elhúzódó és túlárazott beruházás szimbóluma. Az eleinte 130 milliárdra becsült beruházás, végül 452,5 milliárdba kerül és a mai napig drágul. Ennyi pénzből Budapest teljes villamosközlekedését és teljes buszparkját meg lehetett volna újítani. Az életveszélyesen üzemelő M3 felújítását először kihúzták az uniós támogatások listájáról, majd mégis kap forrást, de azt is a 9 milliárddal drágább és rosszabb ajánlatot tevő orosz cég végezheti.

 

A PM szerint a jövő közlekedési fejlesztéseinél a fenntarthatóságot és a városlakók életminőségének javítását kell figyelembe venni. A PM magyarázatot vár a Főváros vezetésétől arra, hogy miért fogadták el a 9 milliárd forinttal drágább tendert a hármas metró felújítására, valamint arra, hogy milyen pénzügyi, biztonsági és szakmai szempontok alapján döntöttek az új metrókocsik vásárlása helyett a régiek felújítása mellett.

 

 

V. Naszályi Márta, a PM budapesti szakszóvivője - MTI

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>