. Ma Ervin napja van.
Rendőrségi hírek 2013. 10. 03.
2013-10-03 07:54:06
Rendőrségi hírek 2013. 10. 03.

Rendőrségi hírek 2013. 10. 03.

 AZ ABLAKBÓL ÁRULTA  A „BIOFÜVET”


Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás K.Zsolt Attila,  22 éves budapesti lakos ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján 2013.09.25. napon a délelőtti órákban Budapest XIII. kerületi lakóhelyének ablakából alufóliába csomagolt növényi eredetű kábítószergyanús anyagot adott el, egy szintén budapesti 26 éves fiatalember részére.

 

A lakástól nem messze a kerületben portyaszolgálatot ellátó nyomozók nem messze az eladó lakásától igazoltatták a vevőt, akinél a ruházatátvizsgálás során meg is találták a csomagot. Ezt követően megjelentek a 22 éves férfi lakásán, ahol őt  is elfogták.

A házkutatás során több csomag növényi eredetű kábítószergyanús anyag, illetve 1 kisebb csomag kábítószergyanús fehér port találtak és foglaltak le.

 

Mindkét férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A vásárlót kábítószer-birtoklás vétségének, míg az eladót kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ellenük az eljárás jelenleg is tart. Mindketten szabadlábon védekeznek.

 

FORGALOMKORLÁTOZÁS? FORGALMI REND VÁLTOZÁS


A Budapesti közlekedési Központ tájékoztatása alapján az ősz folyamán több villamosvonal is megújul. A szükséges és halaszthatatlan felújítási munkák miatt forgalomkorlátozások vannak az 1-es, az 1A villamosok vonalán a XIII. kerületben is. A munkák miatt a közúti közlekedésben is jelentős forgalomkorlátozásokat kellett bevezetni, amelyek következtében nagyobb torlódásokra is fel kell készülniük az autóval közlekedőknek.


Az 1-es villamos vonalán várhatóan december 15-éig tart a rekonstrukciós munkák első fázisa. Ebben az időszakban a Bécsi út és a Lehel utca között nem járnak a villamosok. Helyettük pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A felújítás miatt az Árpád hídon és a Róbert Károly körúton mindkét irányban jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani, amely komoly torlódásokat okoz az ide vezető útvonalakon.

Kérjük az autósokat, hogy az érintett útvonalakon a szokásosnál is körültekintőbben közlekedjenek.

 

TÁJÉKOZTATÓ

2010. februárjában a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Irodát nyitott a Duna Plaza Bevásárlóközpont 1. emeletén, ahol minden héten, kedden és csütörtökön 15 és 18 óra között áldozatvédelemmel, bűncselekményekkel, kábítószer problémákkal, családon belüli erőszakkal (azok jogi hátterével, megelőzési lehetőségeivel) kapcsolatos tanácsadással várják az érdeklődő látogatókat.

Az irodában lehetőség nyílik arra is, hogy vagyonvédelmi és biztonságtechnikai kérdésekkel forduljanak a speciális képzettséggel rendelkező vagyonvédelmi szakemberekhez, például biztonsági ajtók, rácsok, speciális zárak-, zárrendszerek és riasztóberendezések beszerelésével, kiépítésével kapcsolatosan.

 

Mindezek mellett számos szórólappal és tájékoztató kiadvánnyal próbálnak az állampolgárok segítségére lenni.

Az iroda szolgáltatásai ingyenesek.

 

Konkrét bűncselekmény esetén kérjük továbbra is forduljanak a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitánysághoz a 061/236-2800-as telefonszámon, vagy személyesen a 1135 Budapest, Szabolcs u. 36. szám alatti címen.

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>