. Ma Ervin napja van.
Parlagfűmentesítésre szánt pénzek tűnnek el a Fejér megyei kormányhivatalnál?
2016-08-23 03:59:27
Parlagfűmentesítésre szánt pénzek tűnnek el a Fejér megyei kormányhivatalnál?

Parlagfűmentesítésre szánt pénzek tűnnek el a Fejér megyei kormányhivatalnál?

Nyaranta helikopteres parlagfű-felderítéssel riogatja a hanyag földhasználókat az FM, ám ennek az eredményeiről utólag csak annyit lehet megtudni, hogy az ország harmadát-felét berepülve alig találtak parlagfüvet. A méregdrága helikopterezés kudarcát mutatja, hogy a szakemberek által becsült 700 000 hektárnyi súlyosan fertőzött terület ezrelékeit sikerül csak fellelni.


Egyesületünk közérdekű adatigényléssel kérte a Fejér megyei légi parlagfű-felderítés eredményeinek megosztását, hogy az allergiások megtudják, mely területeket kell elkerülniük a következő hetekben. A fertőzött ingatlanok közelében a pollenterhelés a mérőállomások által kimutatott érték többszöröse.


Simon László kormánymegbízott megtagadta a parlagfüves területek térképének, ill. koordinátáinak kiadását, mivel a kért adatok "döntéselőkészítés körében alkotott iratok, amelyek nyilvánosságra hozása jelentősen hátráltatja a köztisztviselőket feladataik elvégzésében" és az ilyenek "rendszerint mentesek a nyilvánosság alól".


Ez a hozzáállás különösen visszás, mivel pár éve a kormány éppen a lakosság parlagfű-mentesítésre felajánlott SZJA 1%-ából finanszírozta a többi között a Fejér Megyei Kormányhivatal sokmilliós technikai felszerelését, sőt még a hivatal többszázezres mobiltelefon-számláját is ebből fizették ki.


Országosan mintegy félmilliárd forint tűnt el ilyen módon, ami azóta sem került elő.


Fazekas Sándor akkor vizsgálatot ígért, ami szintén elmaradt.


Parlagfűpollen No Egyesület - OS

Fotó: origo

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>