. Ma Ervin napja van.
Orbán hadat üzent Európának - reagált az ellenzék Tusványosra
2016-07-24 06:20:03
Orbán hadat üzent Európának - reagált az ellenzék Tusványosra

Orbán hadat üzent Európának - reagált az ellenzék Tusványosra

Orbán Viktor tusványosi beszédében a hazudozás keveredett a szánalmas magamutogatással. Orbán egyszerre hablatyolt arról, hogy az Európai Uniónak vége, és hogy ha hagynák, akkor meg lehetne reformálni, holott ez a két álláspont üti egymást. Orbán teljesen együgyű lett, semmi másról nem hajlandó beszélni, mint félelemről, menekültekről, az EU állítólagos válságáról.


Az Unió legrosszabbul teljesítő gazdaságának kormányfője oktatja ki a mellettünk fejlettségben elrohanó nemzeteket, miközben abból tartja fenn a hatalmát, hogy az ő pénzüket lopja. Nem vesz tudomást arról, hogy a magyar fiatalok százezer szám menekülnek el diktatúrája elől, történetesen Nyugat-Európába, amely Orbán szerint elvesztette jelentőségét.


Ez a beszéd megerősítette a DK álláspontját, hogy Orbán ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból. Ez a beszéd hadüzenet az európai közösségnek és szabadságra, demokráciára, jólétre váró magyaroknak. Egy mély politikai, gazdasági, szociális, kulturális válságba süllyedt ország miniszterelnöke ma még tovább sodortatta hazáját a szakadék felé. Magyarország elemi érdeke minél gyorsabb bukása és elszámoltatása. - mondta el Gréczy Zsolt szóvivő, DK


A jogállamot és az európai értékeket eláruló Orbán Viktor álszenten Európáért aggódik, miközben Putyin trolljaként éppen ő próbálja gyengíteni az Európai Unió világpolitikában betöltött szerepét. Orbán Viktor Magyarország leggazdagabb embereként árusítja ki hazánk jövőjét Oroszországnak és az illiberalizmusnak, miközben ő generációkra előre biztosította családja jólétét. Az Együtt küzd Európáért, az Orbán utáni történelmi igazságtételért és kárpótlásért.


Orbán Viktor végérvényesen a "80-as évekbeli állampárt gyáva, az idők szavát nem értő vezetőinek szerepébe süppedt. Tusnádfürdőn egy álszent, korrupt, a felelősségteljes európai politikától rettegő keleti despotát hallhattunk beszélni, aki megfáradtságát és a jogállam elárulását balkáni macsóskodásával próbálja leplezni: Éppen a legfőbb kirekesztő vádolja Európát  kirekesztéssel.


A tisztességes élet európai ígéretét félti, miközben Putyin trolljaként éppen ő ássa alá az európai életet és értékeket, és kormányzása miatt százezrek hagyják el Nyugat-Európa felé a reményvesztett Magyarországot. Nyugati demokráciaválságról beszél, miközben éppen ő vallotta be korábban, hogy illiberális demokráciát épít Magyarországon. A globális világban súlytalan Európáról beszél a putyini Oroszország globális súlyának kiemelése mellett, miközben félelemkeltésével éppen ő próbálja aláásni az európai egységet.


Az európai titkosszolgálatok megerősítéséről beszél, miközben éppen ő ad Magyarországon szabad utat az orosz titkosszolgálatoknak. Magyarország leggazdagabb embere, korrupt miniszterelnöke könnyen hergel Európa ellen: míg a magyarok többsége csakis az Európai Uniótól remélhet nyugati életet és fejlődést, addig Orbán Viktor már több generációra előre bebiztosította a magyaroktól ellopott milliárdokból gyermekeinek jövőjét, családjának jólétét.


Míg a magyarok többségének egy Európától elzárt, Putyin gyarmatává silányított Magyarországon csakis kilátástalanságban, elnyomásban és a jövőt felélő korrupcióban lehet része, addig Orbán Viktor lopott pénzekből fizetett svájci magániskolákban biztosítja gyermekei jövőjét. Orbán Viktort Európa legfeljebb addig érdekli, amíg Mészáros Lőrincen, Garancsi Istvánon, Habony Árpádon, Andy Vajnán keresztül ellophatja az onnan érkező fejlesztési pénzeket.


Az Együtt sem Tusványoson, sem a magyar parlamentben, sem a kvóta-referendumnak hazudott Európa-ellenes népszavazáson nem fogja eljátszani Orbán udvari ellenzékét: küzdünk a tisztességes, a kisurak önkényét felszámoló európai Magyarországért, és bojkottal kampányolunk.


Józan középutas, de bátor ellenzéki politikánkkal küzdünk Orbán Viktor önkényének megdöntéséért, a Fidesz áruló kormányzása után Magyarországnak járó történelmi igazságtételért és kárpótlásért: az igazságszolgáltatás előtt kell felelniük mindazoknak, akik ezt a korrupt, a magyar jogállamiságot eláruló rendszert megteremtették és kiszolgálják; Orbán Viktor legszűkebb környezetének közpénz-milliárdokból lett vagyonát pedig államosítással adjuk vissza jogos tulajdonosának, Magyarországnak. - mutatott rá az Együtt.


A Párbeszéd Magyarországért szerint Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde nem volt több, mint egy kvótanépszavazás előtti ócska kampánybeszéd. Jobban örülnénk, ha végre az egyenlőtlenségek, a kilátástalanság, az oktatás és az egészségügy problémái kapcsán hallhatnánk végre a miniszterelnök vízióit. Orbán Viktor Tusnádfürdőn hangoztatott álláspontja a kevesebb Európáról Magyarország számára nem hozna mást, csak még nagyobb gazdasági lemaradást, valamint a demokácia további fokozatos leépítését.


A Párbeszéd Magyarországért szerint a kormánynak abba kell hagynia az Európai Uniót folyamatosan támadó hazug propagandát. Az EU intézményrendszere és demokratikus működése korántsem tökéletes, ugyanakkor Magyarország és az Európai Unió közös érdeke, hogy ne kevesebb, hanem több Európa legyen, hiszen közvetlenül megválasztott vezetőkkel, közös intézményekkel a problémák is könnyebben kezelhetők lennének.


A Párbeszéd Magyarországért szerint a Tusnádfürdői Szabadegyetem már nem más, mint a fideszbűnözők közös nyaralása és a miniszterelnök szélsőségekbe hajló nézetei hirdetésének színtere. - tette hozzá Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért szóvivője.


Kétségtelen tény, ahogy azt Orbán Viktor is említette, hogy Európa vezetői az elmúlt évtizedekben mindig ugyanazokból a körökből, ugyanazokból az iskolákból, ugyanabból az elitből jöttek. Sajnos ez hazánkra nézve is igaz, hiszen a XX. század pártjai, a Fidesz és az MSZP is ugyanabból az alomból nőttek ki, ugyanannak a politikai elitnek a részesei, amely Orbán szerint megbukott.


A Fidesz és az MSZP kéz a kézben szavazta meg a lisszaboni szerződést 2007-ben, mely az Európai Unió jelenlegi helyzetének alapja, a XX. századi pártok szüntették meg többek között a határőrséget, amelyre most égető szüksége lenne az országnak. Ennek az elitnek a bukását bizonyítják az elitellenes politikai pártok erősödései szerte Európában Ausztriától Nagy-Britannián és Franciaországon át Németországig, ennek az elitnek a bukása és az új, elitellenes politikai erők megerősödése hamarosan hazánkat is el fogja érni. - egészítette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke.


OS

Fotó: nyugat.hu


További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>