. Ma Ervin napja van.
Nyomor és káröröm. Tényleg annyira vicces!?
2014-07-11 08:01:41
Nyomor és káröröm. Tényleg annyira vicces!?

Nyomor és káröröm. Tényleg annyira vicces!?

A brazilok 7-1-re kikaptak a németektől. Az egész világ rajtuk röhög (legalábbis több száz millióan biztosan). Tényleg vannak jól sikerült mémek, de ha mélyebbre megyünk és akkor is kárörvendően nevetünk, akkor az talán azt jelzi már, hogy túllőttünk a célon: gonoszak vagyunk.


Brazíliában már a Vb kezdete előtt is nagyon sok tüntetés volt. Az emberek (jogosan) kérték számon a kormánytól, hogy miért nem fejlesztik az egészség- és az oktatásügyet, miért hagyják, hogy százmilliók nyomorogjanak, miközben sok százmilliárdot költenek a foci stadionokra és az egész világbajnokságra.

 

Az Amnesty International még a Vb előtt lehozott egy jelentést, amelyben beszámoltak arról, hogy a rendőrök brutálisan bántalmazták a tüntetőket, egy orvosnak a szemét lőtték ki, aki úgy pózolt az Amnesty-nek, hogy a kezében volt az a bizonyos szerve…

 

Mikor Brazília tovább jutott Columbia ellen, azt írtam facebook-on egy barátomnak, hogy szerintem a brazilok nem játszanak jól és meg van bundázva a VB. A hazaiak pedig győzni fognak az utolsó meccsen is: de jobb is így, mert ha kikapnak, nagy gondok lesznek:-)

 

"de mi ellen tiltakoznak?

a bunda ellen?

nem

pont azért van bunda (szerintem)

mert iszonyú a nyomor

nem költöttek kb. kórházakra oktatásra csak építették a stadionokat

           

ja értem

és ha brazília nyer Vb-t lesz az igazolása, hogy volt értelme sokat a stadionokra költeni. áháá!”

Facebook Beszélgetés részlet, 2014.07.05-én a Brazília-Columbia (2-1) meccs után.

 

Sajnálom, hogy nem lett igazam: ha nyertek volna a brazilok, úgy gondolom, mérséklődtek volna a tüntetések, mert az elnök asszony, Dilma Rousseff, elmondhatta volna, hogy: „Látjátok, győztünk!”

 

Egy ilyen kegyetlen - és ebben a forrongó helyzetben felesleges – „agyonverés” után az indulatok csak fokozódtak. Rio városában a feldühödött szurkolók például egy buszt is felgyújtottak 

 

Brazília több nagyvárosában is történtek hasonló események: betörtek boltokba és verekedésből/balhéból sem volt (sajnos) hiány a meccs után.

 

Az argentin szurkolók pedig nemzeti színekbe (halványkék-fehér) öltözve és festve magukat özönlötték el Rio egyik híres strandját. Voltak, akik 7-1-et mutatva gyalázták a brazilokat, közben teli pofával vigyorogtak.

 

Bár most tovább jutottak az argentinok, reméljük, hogy a kárörömük meg fog térülni és hasonlóképp vidámak lesznek, amikor a döntőben a német válogatott alaposan megveri őket.

 

Ha valaki kinevet minket ’56 vagy 1848-49 miatt, vajon mennyire örülnénk? A braziloknál, most hasonlóan rossz a helyzet, csak a saját kormányuk miatt.  Egy jó érzésű baloldali, vagy jobb oldali ember sem gondolhatja komolyan, hogy ebből világméretű viccet lehet űzni. 1-2 poén természetes egy ilyen helyzet után, de fel kellene fogni a helyzet komolyságát. Remélem Önök is így látják!

 

P.D.F.

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Jó páros-e a niacinamid és a C-vitamin?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugyanis ezen bőrápoló kombináció esetében nem kell kompromisszu...
2024-03-27 10:28:13, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>