. Ma Ervin napja van.
Nincs felelőse a pályázati pénzek lenyúlásának
2015-02-24 09:14:09
Nincs felelőse a pályázati pénzek lenyúlásának

Nincs felelőse a pályázati pénzek lenyúlásának

Az LMP szerint ideje lenne, hogy a Kormányban valaki vállalja a politikai felelősséget az Európai Uniós támogatások sorozatos lenyúlása miatt. A feltételezhetően politikai kapcsolataikat kihasználó csalók ugyanis a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalon keresztül súlyos milliárdokkal károsították meg az adófizetőket és a magyar vidéket.

 

Az elmúlt időszakban sorra derülnek ki a súlyos, milliárdos nagyságrendű gyanús ügyletek az Európai Uniós agrártámogatások kapcsán. A múlt héten zárta le a NAV az uniós területalapú agrártámogatások miatt még 2013-ban indított nyomozást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás kísérlete, hivatali visszaélés és a befolyással üzérkedés megalapozott gyanújával. A nyomozók az iratokat vádemelési javaslattal adták át a Fővárosi Főügyészségnek. A csalók több mint 1,5 milliárd forintnyi jogosulatlan támogatást igényeltek.

 

Az LMP pedig jelenleg is pereskedik az MVH-val a "játszótérbotrányként" elhíresült ügy dokumentumaihoz való hozzáférésért, ahol egy milliárd forinti meghaladó kár érte Magyarországot. A 145 települést érintő ügy felderítésében nem a pénzeket kifizető - és elköltésüket ellenőrző - MVH jeleskedett, hanem az Európai Csalás Elleni Hivatalra (OLAF) volt szükség ehhez.

 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyértelmű, hogy a kormány nem az agrártámogatások fosztogatásának felderítését, a politikai felelősök megnevezését és felelősségre vonását tartja fontosnak, hanem a csalások eltussolását.

 

Az LMP szerint a kormány csak úgy tudja bizonyítani, hogy nem cinkostársa a csalóknak, ha valóban kivizsgálja a gyanús ügyeket, és megnevezi a politikai felelősét az adófizetőket milliárdokkal megkárosító visszaéléseknek.

 

 

 

Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő - MTI

Fotó: 444.hu

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>