. Ma Ervin napja van.
Nem tréfa - bűncselekmény!
2015-06-09 04:50:25
Nem tréfa - bűncselekmény!

Nem tréfa - bűncselekmény!

Senki sem örül annak, ha a parkolásért fizetni kell, de a többség tudomásul veszi a szabályokat, és fizet. Mások különféle "okosságokkal" próbálkoznak. A pótdíj elkerülésének módszerei azonban nem veszélytelenek.


Szép számmal vannak olyan gépkocsivezetők, akik inkább közúti közlekedési szabálysértést követnek el, csak hogy megtakaríthassanak néhány forintot. A szabálytalanul várakozó gépkocsivezetőket ugyanis a parkolási társaság nem pótdíjazza, esetük a közterület-felügyeletre és a rendőrségre tartozik.

 

Az ügyeskedők a pár száz forintos parkolási díj helyett több ezer forintos szabálysértési bírságot kockáztatnak – és az ezzel járó büntető pontokat. Közgazdász legyen a talpán, aki nyereségesnek gondol egy ilyen „üzletet”. De újabban kerületünkben is megjelent egy lényegesen nagyobb kockázattal járó ügyeskedési forma. Vannak akik úgy gondolják, hogy a rendszám átmeneti leszerelésével nem csak a parkolási díj megfizetését kerülhetik el, de túljárhatnak a szabálysértési hatóság eszén is.

 

Nos, bizonyos szempontból igazuk van, hiszen  ők már nem szabálysértést, hanem bűncselekményt követnek el. A Büntető Törvénykönyv 347. § szerint ugyanis egyedi azonosító jellel visszaélést követ el, aki egyedi azonosító jelet, például a gépjárművek azonosítására szolgáló rendszámot eltávolít. A bűntett három évig terjedő szabadságvesztést vonhat maga után.

 

A közelmúltban a XIII. kerületi közterület-felügyelet intézkedése nyomán a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei tetten értek egy ilyen ügyeskedőt, aki éppen megpróbálta volna visszaszerelni az általa eltávolított rendszámtáblát, amikor tájékoztatták cselekményének elkerülhetetlen következményeiről. Az ügyben büntető eljárás indult. 

 

 

Fotó: XIII. Közterület Felügyelet

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>