. Ma Ervin napja van.
Nem a fejlesztéshiány a pszichiátria baja
2016-05-05 05:29:21
Nem a fejlesztéshiány a pszichiátria baja

Nem a fejlesztéshiány a pszichiátria baja

Rendszeresen bukkannak fel újabb pszichiátriai botrányok, ám ezek nem fognak megoldódni a pszichiátriai rendszer fejlesztésétől, mert a pszichiátriákon sajnos nem folyik valódi gyógyítás – állítja egy emberjogi szervezet. Ezért a napokban levelet küldtek az országgyűlési képviselőknek, kérve őket, hogy tegyenek lépéseket egy jobb elmeegészségügyi rendszer létrejöttéhez.

Bár a társadalom joggal várná el a pszichiátriától, hogy hathatós segítséget nyújtson azoknak, akik mentális zavartól szenvednek,a jelek sajnos arra mutatnak, a valóságban nem ez történik – és ez nem pénzhiány vagy emberhiány miatt van így.


"Ha bemegyünk egy pszichiátriai osztályra, és valóban megnézzük, mi történik ott, mit fogunk látni? Mentális betegségükből lábadozó embereket, akik egyre inkább készen állnak arra, hogy bizakodva, újult erővel, helyrebillentett elmeállapottal térjenek vissza az életbe, megszabadulva korábbi kínzó mentális nyűgjeiktől? Nem ezt fogjuk látni.


Gyógyszerekkel tompított, csendes embereket fogunk látni, akik többnyire kába ájulatban töltik napjaikat. Csendben vannak, nem zavarják a környezetüket, ahogy azt esetleg előtte tették, és talán őket magukat sem zavarja a saját mentális kínjuk – mert nem érzékelnek belőle szinte semmit,ahogyan az őket körülvevő világból sem sokat."–írja a levél.


Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért nevű szervezet levelében arra kéri a képviselőket, tegyenek lépéseket egy jobb elmeegészségügy létrejöttéhez-

 

OS

Fotó: 24.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>