. Ma Ervin napja van.
Mit érdemes tudni a faktorszám nélküli napvédelemről?
2023-05-18 11:52:08
Mit érdemes tudni a faktorszám nélküli napvédelemről?

Mit érdemes tudni a faktorszám nélküli napvédelemről?

Éppen ezért az év minden napján fontos gondoskodnunk a hatékony védelemről.

 

Láthatatlan gondoskodás másképp, speciális balzsamokkal

 

A színezett, ásványi szűrőt tartalmazó kozmetikumok mellett van lehetőségünk speciális balzsamokat is alkalmazni, melyek más módon, antioxidáns növényi hatóanyagokkal védelmezik bőrünket. A BIOLA Webshop fényvédelemre szolgáló és napozás utáni bőrápolási termékeinek kategóriájából kedvünkre szemezgethetünk a lehetőségekből. 

 

Javasolt például a Dr. Ganolife: Reishi bőrtápláló balzsam, mely vitamin tartalma révén a bőr barrier funkciójának erősítésében játszik szerepet. A benne található A- és E-vitamin antioxidáns hatást közvetít, ugyanakkor a körömvirág, olíva és a zöldtea kivonatok szabadgyökfogó képességét is erősítik. Fellelhető benne egy aminosav is, az L-Tyrosine, mely segítségünkre lehet az egyenletesebb, gyorsabb barnulás érdekében. Kiemelendő még a Ganoderma gomba gyulladáscsökkentő szerepe, mely fontos alkotóeleme a komplex készítménynek. 

 

A bőr hidratációjában, megújulásában nyújt támogatást a Naturissimo napozás utáni szoli balzsam, melynek főbb alkotóelemei között fellelhető a diólevél kivonat és az L-Tyrosine. Ajánlott napozáshoz is, nem csupán szolárium használata idején, ám a fényvédelemről esetében is gondoskodni kell, ugyanis nem váltja ki azon termékeket. 

 

A fényvédelem szerepe a bőrápolásban

 

Bármilyen kézenfekvő is volna, nem egyedül a nyári időszakban fontos hatékony fényvédő kozmetikumokat alkalmazni. Akár rövidebb ideig tartózkodunk a szabadban, akár hosszabb távon egy fűnyírás erejéig, ne vegyük félvállról bőrünk biztonságát! A nyilvánvaló kockázatokon túl az UV-sugárzás a bőröregedés folyamatában is jelentős szerepet játszik, így több szempontból is érdemes felvenni vele a harcot. Az egészségkárosító folyamatokon túl a ráncok idő előtti megjelenésében is kiváltó tényező lehet. Sőt a BIOLA Bio bearberry szemkörnyékápolója még kismértékű ásványi pigmentes természetes fényvédelmet is ad a szemkörnyékre. 

 

Hagyatkozzunk kizárólag természetes készítmények használatára, melyek biztonságos összetevőket tartalmaznak, mentesek az allergiát, irritációt kiváltó komponensektől, mesterséges alkotóktól. A BIOLA széles termékpalettájában különböző megoldások közül válogathatunk, például remek választás a Homoktövis fényvédő krém SPF50.

 

Napozás utáni bőrápolás természetesen

 

Évszakhoz, időjáráshoz mérten választhatunk kisebb mértékű fényvédelmet biztosító készítményt, emellett közepes és magas védelmi faktorút egyaránt. Azonban nem szabad megfeledkeznünk a faktor nélküli kozmetikumokról sem, melyek gondoskodnak a bőrünk regenerációjáról, táplálásáról, hidratációjáról, valamint az egyenletesebb barnulásban is támogatást jelentenek. 

 

A gyógynövények mindig segítségünkre lehetnek, érdemes a legjobbat nyújtani bőrünknek általuk!

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>