. Ma Zita napja van.
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
2024-03-14 17:40:46
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?

Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?

Mire lehet használni a szárított, gyalult deszkát?

 

Ez az alapanyag számít az egyik legjobb megoldásnak. A Káplár fatelep szárított, gyalult deszkáinak kínálatából is egyszerűen be lehet szerezni a kívánt mennyiséget. Nagy előnye, hogy könnyen formázható, gyakran használják építőanyagként, de funkcionalitása mellett azért is ideális választás, mert egyedi kerti díszítőelemeket lehet belőle létrehozni. Opcionálisan gyalulva is elérhető és sokféle projekthez alkalmazható.

 

Gyorsan és egyszerűen lehet belőle összeszerelni például kerti ágyást vagy virágágyást. Rendezetté tehetjük az egész veteményest, az egyes növényeket is elválaszthatjuk egymástól, vagy éppen a konyhakertet az udvar többi részétől. A növények gondozása is sokkal egyszerűbb, könnyebb lesz, nem fognak egymásra nőni. 

 

Méretekben és formákban is teljesen személyre szabhatjuk a végeredményt. Határt egyedül a kreativitásunk vagy az ügyességünk szabhat. A szárított, gyalult deszkákat aztán tetszőleges színűre lehet festeni, de lakkozhatjuk is őket, hogy a megjelenése stílusos legyen. A dekoratív virágágyások ennek köszönhetően a kert legszebb részeivé válhatnak. 

 

Nagy tapasztalatra, szakértelemre sincs szükség ahhoz, hogy ezekből a lécekből kerti kiegészítőket készítsünk. Természetesen a virágágyások mellet számtalan más eszköz is létrehozható belőlük.

 

Fabútorokhoz is ideális választás

 

A házilag barkácsolt kerti bútoroknak teljesen egyedi hangulata és hatása van a kert megjelenésére. A szárított, gyalult deszkákból készülhetnek asztalok, padok, külők, napozóágyak, de sok más apróság is, amivel még hangulatosabbá, stílusosabbá tehetjük otthonunkat. Fontos, hogy ezeket a bútorokat megfelelő felületkezeléssel is ellássuk, mivel kültéren helyezkednek el és ellen kell állniuk az időjárási tényezőknek is.

 

Ajánlott például lenolajjal átkenni őket, majd valamilyen lazúrfestéket alkalmazni. Többször is át lehet kenni a felületet attól függően, hogy mennyire szívja be a festéket. Ennek köszönhetően mindenhol védve lesznek.

 

A legkisebbeknek is készíthetünk belőle eszközöket

 

Szárított, gyalult deszkával elkeríthetjük a homokozókat is. Azért is érdemes ezt a megoldást választani, mert sokkal biztonságosabb, mint a többi alternatíva. Ebben az esetben olyan felületkezelést kell alkalmazni, ami nem mérgező. 

 

Az elkészítése hamar megoldható, elég hozzá egy délután, hogy máris kényelmesen tudjon a gyermek a homokozóban játszani majd tavasszal. Ezen kívül még játszóbútorokat, kisebb játszóházakat is lehet készíteni az ilyen típusú lécekből.

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>