. Ma Piroska napja van.
Mekkora legyen a karikagyűrű, avagy a méret a lényeg?
2021-12-13 14:31:12
Mekkora legyen a karikagyűrű, avagy a méret a lényeg?

Mekkora legyen a karikagyűrű, avagy a méret a lényeg?

 

Nem mindegy, mikor választunk

 

A karikagyűrűk legnépszerűbb alapanyaga az arany, ami manapság a sárgától kezdve a vörösaranyon át a fehérig változhat. Ezek árnyalata az ötvözőanyagtól függ, ami lehet vörösréz, nikkel vagy épp palládium. Az utóbbi a legjobb, mivel nem okoz allergiás reakciót, így fémallergiások számára is megfelelő a viselése. 

 

Mivel a karikagyűrű egy alapvetően merev karika, így nagyon kell ügyelni a kiválasztáskor, hogy pontosan illeszkedjen az ujjunkra. Mivel az ujjméretünk akár egy napon belül is többször válozhat, így közel sem mindegy, hogy milyen évszakban és milyen napszakban választunk. Reggel, felkelés után az ujjaink alapvetően vastagabbak, napközben átlagos állapotban vannak, míg estére megint méretváltozás áll be.

 

Nyáron az ujjunk úgy védekezik a kiszáradás ellen, hogy a szövetek közé több folyadék jut, így az ujjak vastagabbá válnak, ami pedig gyűrűválasztás kapcsán nem túl előnyös. Főleg azért állítjuk ezt, mivel ebben az esetben a tavaszi-őszi időszakban némileg nagyobb lesz az ékszer, nem is beszélve a téli időről. Hidegben az ujjunk összemegy, vékonyabb lesz, így egy eleve nagyobb gyűrű könnyen lecsúszhat a hidegben, vagy benne maradhat a kesztyűben. Sőt, egy jelentősebb fogyás vagy hízás is közrejátszhat abban, hogy az adott gyűrűméret kényelmetlenné válik. 

 

Mikor vegyük?

 

Ideális esetben a tavaszi-őszi időszak a legjobb, mivel ekkor pont megfelelő az ujjaink állapota. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy hűvösebb napon nem kell várni egy kicsit az üzletben, míg helyreállnak az ujjak, de sokkal kisebb a tévedés esélye, mint télen és nyáron. 

 

Persze ahány bolt, annyi mérés és mérőeszköz. Éppen ezért jó, ha mi magunk is tisztában vagyunk a gyűrűsujjunk méretével, hiszen ebben az esetben sokkal kisebb a tévedés esélye. Ez főként a kisebb boltoknál érvényesül, hiszen ott a legtöbb esetben csak forgalmazzák a karikagyűrűket, nem foglalkoznak készítéssel, így a méret néha eltérhet. Szerencsére a karikagyuru.hu webáruházban maximálisan a ti igényeiteket tartják szem előtt, így nem érhet csalódás.

 

Tehát ha azt szeretnéd, hogy mindenképp megfelelő méretű legyen a karikagyűrű, amit kinéztél, első lépésként mindenképp próbáld fel azt. Ha nem megfelelő a méret, a legtöbb esetben lehet rajta igazítani, kivéve a körbe köves darabokat vagy azokat, amiknek a felülete vésve van. Mivel ezeken azonnal meglátszik a javítás, vagy a kövesnél meglazulnak és kipotyognak a gyémántok, így sokan el sem vállalják ezeket. 

További híreink
Amikor feltétlenül szakértő segítsége kell: az önsértést mindig komolyan kell venni!
Az önsértés az a folyamat, amikor az egyén saját magának okoz szándékosan sérüléseket. A köztudatban vagdosásnak is nevezik, s ez egy igen súlyos állapot, amelyben minden...
2022-01-12 18:18:19, Hírek, Fókuszban Bővebben
Április 3-án lesz az országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás
Áder János köztársasági elnök április 3-ára kiírta az országgyűlési választásokat. A gyermekvédelmi népszavazást ugyanerre a napra tűzte ki az államfő.
2022-01-11 19:28:42, Hírek, Fókuszban Bővebben
Márki-Zay Péter megkérte Gyurcsány Ferencet, hogy húzódjon hátrébb
Szombat reggel hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a hírt Gyurcsány Ferenc, hogy találkozott Márki-Zay Péterrel. A bejegyzésből kiderül, hogy nem fog kampányolni a DK ...
2021-12-11 14:56:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyszer arról is elmélkedett, amikor már sokáig betegek a gyerekek, mennyire hiányzik neki az óvoda.
Bővebben >>