. Ma Paszkál napja van.
Mekkora legyen a karikagyűrű, avagy a méret a lényeg?
2021-12-13 14:31:12
Mekkora legyen a karikagyűrű, avagy a méret a lényeg?

Mekkora legyen a karikagyűrű, avagy a méret a lényeg?

 

Nem mindegy, mikor választunk

 

A karikagyűrűk legnépszerűbb alapanyaga az arany, ami manapság a sárgától kezdve a vörösaranyon át a fehérig változhat. Ezek árnyalata az ötvözőanyagtól függ, ami lehet vörösréz, nikkel vagy épp palládium. Az utóbbi a legjobb, mivel nem okoz allergiás reakciót, így fémallergiások számára is megfelelő a viselése. 

 

Mivel a karikagyűrű egy alapvetően merev karika, így nagyon kell ügyelni a kiválasztáskor, hogy pontosan illeszkedjen az ujjunkra. Mivel az ujjméretünk akár egy napon belül is többször válozhat, így közel sem mindegy, hogy milyen évszakban és milyen napszakban választunk. Reggel, felkelés után az ujjaink alapvetően vastagabbak, napközben átlagos állapotban vannak, míg estére megint méretváltozás áll be.

 

Nyáron az ujjunk úgy védekezik a kiszáradás ellen, hogy a szövetek közé több folyadék jut, így az ujjak vastagabbá válnak, ami pedig gyűrűválasztás kapcsán nem túl előnyös. Főleg azért állítjuk ezt, mivel ebben az esetben a tavaszi-őszi időszakban némileg nagyobb lesz az ékszer, nem is beszélve a téli időről. Hidegben az ujjunk összemegy, vékonyabb lesz, így egy eleve nagyobb gyűrű könnyen lecsúszhat a hidegben, vagy benne maradhat a kesztyűben. Sőt, egy jelentősebb fogyás vagy hízás is közrejátszhat abban, hogy az adott gyűrűméret kényelmetlenné válik. 

 

Mikor vegyük?

 

Ideális esetben a tavaszi-őszi időszak a legjobb, mivel ekkor pont megfelelő az ujjaink állapota. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy hűvösebb napon nem kell várni egy kicsit az üzletben, míg helyreállnak az ujjak, de sokkal kisebb a tévedés esélye, mint télen és nyáron. 

 

Persze ahány bolt, annyi mérés és mérőeszköz. Éppen ezért jó, ha mi magunk is tisztában vagyunk a gyűrűsujjunk méretével, hiszen ebben az esetben sokkal kisebb a tévedés esélye. Ez főként a kisebb boltoknál érvényesül, hiszen ott a legtöbb esetben csak forgalmazzák a karikagyűrűket, nem foglalkoznak készítéssel, így a méret néha eltérhet. Szerencsére a karikagyuru.hu webáruházban maximálisan a ti igényeiteket tartják szem előtt, így nem érhet csalódás.

 

Tehát ha azt szeretnéd, hogy mindenképp megfelelő méretű legyen a karikagyűrű, amit kinéztél, első lépésként mindenképp próbáld fel azt. Ha nem megfelelő a méret, a legtöbb esetben lehet rajta igazítani, kivéve a körbe köves darabokat vagy azokat, amiknek a felülete vésve van. Mivel ezeken azonnal meglátszik a javítás, vagy a kövesnél meglazulnak és kipotyognak a gyémántok, így sokan el sem vállalják ezeket. 

További híreink
Kényeztetés mesterfokon
Ha örömszerzésről van szó, érdemes magasra tenni a lécet. Akár egyedül, akár párban vágsz bele a kalandba, a luxuseszközökben nem fogsz csalódni. Ezekből mutatunk be most...
2022-05-16 11:11:15, Hírek, Fókuszban Bővebben
A Pesti Tv után a Pestisracok.hu is megszűnhet
A Pestisracok.hu főszerkesztője a Fidesz és a média kapcsolatával ironizált közösségi oldalán, majd azt írta, a Pestisracok.hu finanszírozása is bizonytalanná vált.
2022-05-12 18:53:04, Hírek, Fókuszban Bővebben
Csődben a Tungsram, inkasszó a bankszámlájukon, veszélyben az 1600 elbocsátandó dolgozó végkielégítése
A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. törvény biztosította jogával élve ma inkasszót nyújtott be a vállalat bankszámláira. Ez azt jelenti, hogy a...
2022-05-12 18:53:01, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-on jelentette be az üzemanyagok és a kiválasztott élelmiszerek árstopjá...
Bővebben >>