. Ma Ervin napja van.
Megújult a Gárdonyi - új tantermek, tükrös tornaszoba
2016-09-22 03:27:03
Megújult a Gárdonyi - új tantermek, tükrös tornaszoba

Megújult a Gárdonyi - új tantermek, tükrös tornaszoba

A Gárdonyi Géza Általános Iskola Kresz Géza utcai szárnya az utóbbi években az éppen aktuális szükségleteknek megfelelően különféle funkciókat látott el. Tavaly például az akkor még épülőfélben levő Meséskert Óvoda kicsinyeinek adott helyet. Az óvoda most elkészült, az épületrész felszabadult, és – az önkormányzat anyagi áldozatvállalásával – lehetővé vált, hogy ismét az iskolások vehessék birtokba.


A felújítás huszonöt millió forintba került, a beruházás a tankerület feladata lett volna, helyette az önkormányzat vállalta magára a költségeket.


Az ünnepélyes átadást augusztus 30-án tartották. Bodóczi Dezsőné igazgató elmondta: régóta vártak erre a pillanatra. Júniusban még nem voltak biztosak benne, hogy a munkálatok elvégzéséhez meglesz a fedezet. Végül kerületünk önkormányzatának köszönhetően valósult meg a beruházás, a tanévkezdésre elkészült az iskola Kresz Géza utcai része. És nem is akárhogyan.


Nemcsak a vizesblokk újult meg és új tantermek készültek el, de lett egyebek mellett korszerűen berendezett háztartástan terem és valóra vált egy nagy álom: a tükrös tornaszoba. A tantermek számának növekedése lehetővé teszi, hogy a Herman Ottó iskolából visszakerüljön az a két osztály, amelyet annak idején helyhiány miatt ott helyeztek el.


Dr. Tóth József polgármester mindenekelőtt arról beszélt: az elmúlt huszonkét évben azt tapasztalta, hogy a kerületi lakók igencsak fontosnak tartják az oktatás önkormányzati támogatását. Ugyanakkor a legutóbbi három évben veszni látszott minden, amit az előző tizenkilenc esztendőben felépítettek. Nem igaz, hogy az önkormányzatok rossz gazdák lennének. Kerületünk fontosnak tartja az iskolák támogatását, a számítástechnikai, az idegen nyelvi és a testkultúra plusz finanszírozását.


Az oktatás azért is nagy jelentőségű, mert míg az ezredfordulón évente hatszáznegyven gyerek született a XIII. kerületben, addig 2006 óta ezer-ezerkétszázra nőtt ez a szám. A gyerekkori impulzusok, az óvodai, iskolai évek meghatározók az emberek többségének életében. Ezért sem mindegy, milyen körülmények között töltik el a kicsinyek ezeket az esztendőket.


A Gárdonyi iskola Kresz Géza utcai épületrészének most elkészült felújítása huszonöt millió forintba került. A felújítás a tankerület feladata lett volna, helyette az önkormányzat vállalta magára. Az átadási ünnepség résztvevőinek alkalmuk nyílt bejárni az újonnan átadott szárnyat. Ezt most egybe nyitották a Radnóti Miklós utcai résszel, és így immár a teljes épület az iskola rendel-kezésére áll. A négy szinten elkészült összesen hat nagy tanterem és több kisebb foglalkoztató.


A háztartástan oktatásához tankonyha áll rendelkezésre új tűzhellyel. A tükrös tornaszobát is bizonyára nagy örömmel fogadják majd a gyerekek. Megújultak a vizesblokkok, frissen festették a falakat, új bútorok kerültek a termekbe. Az önkormányzatnak még az olyan apróbb tárgyak beszerzésére is kiterjedt a figyelme, mint például a tantermekbe kerülő órák, címerek és nem utolsósorban a táblák. Függönyök is kerültek az ablakokra, méghozzá minden emeleten más színűek. Az átadásra elkészült a takarítás is.


Kitettek magukért a pedagógusok is: nekik köszönhető, hogy két nappal a tanítás megkezdése előtt nemcsak szépek és tiszták, hanem barátságosak is lettek a termek. Az ízléses berendezés, a falakra került ragaszok, rajzok és díszek mind azt a célt szolgálják, hogy a gyerekek a most kezdődő tanévben jól érezzék magukat második otthonukban.


Csop Veronika

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>