. Ma Ervin napja van.
Megalakult a XIII. kerületi képviselő-testület
2014-10-23 04:57:21
Megalakult a XIII. kerületi képviselő-testület

Megalakult a XIII. kerületi képviselő-testület

A választási eredmények ismertetésével, a megbízólevelek átadásával kezdődött a XIII. kerületi önkormányzat alakuló ülése. A 15 egyéni képviselő helyet az MSZP-LPE13 nyerte el, hatan kompenzációs listáról kerültek a képviselő-testületbe. Két alpolgármestert és négy bizottsági elnököt választottak, majd dr. Tóth József mondta el az elkövetkező öt évre szóló terveit, elvárásait, reményeit.

 

2014. október 21-én megalakult Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete. Az ülésen dr. Váczy Attila, a Helyi Választási Bizottság elnöke számolt be az önkormányzati képviselők és a polgármester választásának XIII. kerületi eredményéről, majd átadta a megbízóleveleket a települési önkormányzati képviselők részére. Ezt követően került sor a polgármester és képviselők eskütételére.

 

A képviselő-testület négy bizottságot választott: Jogi és Közbiztonsági Bizottság (elnöke Benke László JOBBIK); Pénzügyi és Költségvetési Bizottság (elnöke Karácsonyi Zoltán MSZP-LPE13); Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottság (elnöke Takács Ferenc MSZP-LPE13); Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottság (elnöke Csiga Gergely MSZP-LPE13).

 

A képviselő-testület ezúttal két alpolgármestert választott. Borszéki Gyulát, aki 1998-óta kerületi önkormányzati képviselő, az előző négy választási ciklusban alpolgármester volt, valamint Holopné Schramek Kornéliát, aki 1994. óta önkormányzati képviselő és 1995-től lát el alpolgármesteri feladatokat.

 

Dr. Tóth József zárszavában kifejtette: A mai nappal megkezdődött a 2014-2019-ig tartó önkormányzati munka. A választások igazolták, hogy a lakosság értékeli az őszinteséget, igényli a teljesítményt, a kerület kiszámítható dinamikus fejlődését és azt folytatni akarja. Ígérte, hogy a nagypolitika helyett a helyi ügyekre helyezik a hangsúlyt és a teljesítmény lesz a munka mércéje. Mint mondta bebizonyosodott, hogy a többség a harmóniára, közérthető üzenetekre, a kiszámíthatóságra, biztonságra, nyugalomra vágyik.

 

A jövőre vonatkozóan megerősítette, hogy az elmúlt napokban pártok, civil szervezetek felé küldött felhívással a következő 5 év várospolitikai programjának előkészítése történt meg. Felhívta a képviselők figyelmét, hogy a tisztség jogokkal és kötelezettségekkel jár. Kérte, hogy járjanak élen a kötelezettségek teljesítésében, a lakosság érdekeinek képviseletében. Reményét fejezte ki, hogy az eddigi kerületpolitika folytatásához partnerre talál a képviselőkben, hogy a XIII. kerület továbbra is a béke szigete maradhasson. Kinyilvánította, hogy a megvalósítandó cél érdekében kész a változtatásra, a még több párbeszédre.

 

A polgármester a kerület jövőképére vonatkozóan kifejtette: a XIII. kerületnek továbbra is egy jól működő, vonzó lakókörnyezettel rendelkező, igényes közterületeket fenntartó, élhető és biztonságos városrésznek kell maradnia. A kerület polgárai aktív alakítói legyenek a helyi történéseknek, ahol büszkén mondhatják: Jó itt élni! Otthonunk Angyalföld, Újlipótváros, Vizafogó!

 

 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>