. Ma Ervin napja van.
Meddig maradhat Orbán megbízottja a bujkáló Farkas Flórián?
2016-07-01 03:05:53
Meddig maradhat Orbán megbízottja a bujkáló Farkas Flórián?

Meddig maradhat Orbán megbízottja a bujkáló Farkas Flórián?

Molnár Csabának, a DK EP-képviselőjének bejelentésére indult az a vizsgálat az Európai Csalás Elleni Hivatalnál, amely a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzat által kapott uniós források elköltését vizsgálja. Farkast június 17-én akarta kikérdezni a Csalás Elleni Hivatal, ő azonban nem jelent meg.


Farkas a gyanú szerint több száz millió forintot lophatott el a romák felzárkóztatására szánt pénzből. Vizsgálódott az EMMI, a NAV, a rendőrség, és az OLAF is, Farkas pedig ma már menekül az európai igazságszolgáltatás elől. Teszi mindezt Orbán Viktor személyes bizalmasaként, miniszterelnöki megbízottként.


Az ügy akár úgy is tekinthető, hogy a Fidesz azt üzente Brüsszelnek: ellopott pénzek ide vagy oda, nem akarnak börtönbe kerülni.


A Demokratikus Koalíció azt követeli Orbán Viktortól, hogy menessze pozíciójából, majd a nyilvánosság előtt szólítsa fel megbízottját az Európai Csalás Elleni Hivatal előtti megjelenésre. A DK szerint egy normális országban nem lehet miniszterelnöki megbízott egy olyan ember, aki lehetséges gyanúsítottként akadályozza az európai igazságszolgáltatás munkáját.


A DK szerint Farkas bujkálása arra is választ ad, hogy az Orbán-kormány miért támadja évek óta Brüsszelt: fél a felelősségre vonástól a fejlesztési pénzek ellopása miatt.


OS

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapaszt...
Bővebben >>