. Ma Zita napja van.
Lázár és a kormány megalázta a pedagógusokat
2016-02-05 05:41:11
Lázár és a kormány megalázta a pedagógusokat

Lázár és a kormány megalázta a pedagógusokat

Az oktatási rendszerben résztvevők elsöprő dühe önmérsékletre kellene, hogy intse a kormányzatot, de Lázár János a Kormányinfón tovább hergelte a tanárokat és a diákokat. A Liberálisok szerint Lázár János súlyosan téved abban, hogy az oktatás, a mostani tüntetések ügye nem politikai kérdés, miközben az oktatást a politikusok, méghozzá a fideszes és KDNP-s politikusok tették olyanná, ami miatt ezrek vonultak az utcákon.


Álságos, ahogyan a Kormányinfón Lázár János kizárólag szakmai kérdésként kezelte az oktatásügyet, miközben az elmúlt 5 évben a kormány éppen a szakma véleményére nem volt kíváncsi. Ha az Orbán-kormány nem önkényesen hozott volna tanár- és diákellenes döntéseket, ha a szükséges átalakítás irányáról egyeztettek volna a szakmai szervekkel, akkor ma nem állna az összeomlás szélén a közoktatás.


Lázár János ma azt nyilatkozta, hogy az oktatásban ,,a restaurációs kísérlet elképzelhetetlen", azaz a központosításból a kormány nem enged. Márpedig a  pedagógus társadalom üzenete egyértelmű: nem kérnek a központosításból, a KLIK-ből és az illiberális oktatási rendszerből.


Ha a kormány úgy biztatja az oktatás szereplőit tárgyalásra, hogy eleve bejelenti, hogy a legfontosabb követelésből semmit nem enged, akkor azzal elismeri, hogy csak látszategyeztetéseket folytat, érdemi változtatásokra valójában semmiféle kormányzati törekvés nincs.


A kormány szemmel láthatóan továbbra sem érti meg a követeléseiket: a pedagógusok és a diákok vissza akarják kapni a szabadságukat, autonómiát követelnek az intézményeknek a minőségi oktatás érdekében. Aki ezt a követelést nem érti, vagy el akarja bagatellizálni, az súlyos, történelmi hibát követ el az egész társadalommal szemben.


Bősz Anett, ügyvivő - OS


További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>