. Ma Zita napja van.
Közmeghallgatás helyett közelhallgatás Pakson
2015-05-10 05:10:19
Közmeghallgatás helyett közelhallgatás Pakson

Közmeghallgatás helyett közelhallgatás Pakson

Az amúgy teljesen felesleges új atomerőmű ügyében Pakson közmeghallgatás helyett közelhallgatásra került sor, négyféle értelemben is:

 

1. Elhallgatták, hogy a rendezvény alapját képező környezetvédelmi hatástanulmány (KHT) számos lényeges kérdéssel, ami a tervezett Paks II beruházás hatásainak megítéléséhez perdöntő lenne, egyszerűen nem foglalkozik.

 

2. Elhallgatták, hogy a KHT-nak az orosz atomerőművi blokkok alapadatait bemutató részei több hónappal el vannak maradva a tervezés mai állapottól.

 

3. Elhallgatták, hogy a beruházók bizonyos kérdésekre azért nem tudják a választ a mai napig sem, mert a környezetvédelmi engedélyezési eljárást idő előtt kezdték meg.

 

4. A közmeghallgatáson olyan légkört teremtettek, amivel a megjelenteket igyekeztek elhallgattatni, azaz elvenni a kedvüket az őket érdeklő kérdések feltevésétől és a véleményük kifejtésétől - ami a jogi funkciója lett volna a rendezvénynek.

 

Különösen aggályos, hogy mindebben a beruházóval együttműködött az engedélyező hatóság, amelynek pedig függetlennek kellene lennie.

 

Ezen hiányosságok és jogsértések folytán a közmeghallgatás eredménytelen volt, ezért álláspontunk szerint az engedélyezési eljárás nem folytatható tovább, hanem fel kell függeszteni mindaddig, ameddig a most még nem tisztázott kérdéseket a beruházó tisztázza, majd új KHT-t készít a benyújtott próbaváltozat helyett.

 

 

Védegylet Egyesület - MTI


Kapcsolódó írásaink:

Bukott a kormány, ráfizet az ország

Nyílt levél Lázár Jánoshoz

Ellenzi az Unió a paksi bővítést

Titkosított kistafírozás törvényesítése készül

Az évszázad beruházása nem maradhat magánügy

Szabálytalan titkosítás Pakson

 



További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>