. Ma Ervin napja van.
Köddé válik a legsárosabb Quaestor-cég
2015-08-01 08:44:59
Köddé válik a legsárosabb Quaestor-cég

Köddé válik a legsárosabb Quaestor-cég

A 100 milliárdos nagyságrendű fiktív kötvényt kibocsátó Queastor Financial Hrurira Tanácsadó és Szolgáltató Kft. 2015. július 9-én végelszámolási eljárást kezdeményezett maga ellen. Ezzel teljesen kivonhatják magukat a kötelezettségeik alól.

 

Mivel ez a cég tartozik a legtöbb pénzzel a károsultaknak, költői kérdést tettem fel Varga Mihály miniszternek: miért hagyja a brókerkormány, hogy a fiktív kötvények kibocsátója egyszerűen köddé váljon? Költői kérdés az is, hogy a Quaestor összeomlása és az első nyomozati cselekmény között történt-e vagyonmozgás a Quaestor Zrt. és a Quaestor Hrurira Kft között? Jelenleg is folyik a vagyonkimentés?

 

Ne feledjük, hogy ha csak egy rövid időre is, egy börtönviselt tápiósági ex-közmunkás töltötte be a Quaestor Zrt. vezérigazgatói posztját. Ebből annyi mindenképpen látható, hogy a Szijjártó Péterrel is igen szoros kapcsolatot ápoló Tarsoly Csabáék a legaljasabb húzásoktól sem riadtak vissza, csakhogy mentsék magukat és a csalással szerzett vagyonukat.

 

Kérdés, miért menti őket a brókerkormány is. Miért hagyják, hogy a fiktív kötvénykibocsátók felszívódjanak? A pénzügyi felügyeletet ellátó nemzeti bank felelősségéről mit gondol Varga Mihály? Helyesen járt el a Matolcsy György vezette MNB?

 

Az MSZP szerint az MNB súlyos mulasztást követett el, Matolcsy György felelőssége megkerülhetetlen. Ebben a helyzetben a jegybankelnöknek nem műkincsgyűjtőt kellene játszania, hanem előbb megakadályozni, hogy a fideszes brókerbotrányban érintett cégek eltűnjenek a süllyesztőben, majd azzal a lendülettel lemondani.

 

 

Szakács László, a Költségvetési bizottság tagja - MTI

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>