. Ma Ervin napja van.
Kevés a tetőépítő szakember
2016-08-19 03:47:18
Kevés a tetőépítő szakember

Kevés a tetőépítő szakember

Bajban lehetnek azok az építtetők, akik még ebben az évben szeretnének új házukra tetőt, vagy a meglévőt felújíttatni és még nem szerződtek kivitelezővel. A Tető Építők Egyesületének tagjai erre az évre már csak elvétve vállalnak új munkát, kapacitásuk szinte teljesen le van kötve, állapítja meg Csizmadia Tibor a Tető Építők Egyesületének elnöke.


Pedig a tetőfedések fő szezonja csak most indul, hiszen szeptemberben- októberben szeretnének a legtöbben új tetőt a fejük fölé, még a tél beállta előtt. Az ács-tetőfedő-bádogos vállalkozások tudnának több munkát vállalni, ha lenne utánpótlás, szakmunkás.


Sajnos nem tolonganak a fiatalok ezekre a szakmákra. A szakiskolából kikerülők 80%-a pályaelhagyó, a jobb bérezés reményében váltanak szakmát, vagy külföldön próbálkoznak. A még szakiskolába járó tanulók munkahelyekre történő kihelyezése sem oldja meg a problémát, a kevés tanuló miatt.Úgy gondoljuk, hogy az utánpótlás kérdésében a kormányzatnak mielőbb lépnie kell, és ezeket a szakmákat is népszerűsíteni a pályaválasztók és szüleik körében, hisz három olyan fontos szakmáról van szó, amelyek nélkül nem épülhet hosszútávon jól működő épület.


Hisz a jól elkészített tető biztosítja a ház védelmét az időjárási hatásokkal szemben.Ez a helyzet a tetőhöz kapcsolódó anyagok gyártóinak , forgalmazóinak sem jó, hisz a szakember hiány miatt sokan elhalasztják, későbbre helyezik vásárlásaikat.

Tető Építők Egyesülete - OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>