. Ma Zita napja van.
Karácsonyi készülődés a XIII. kerületben
2011-11-30 13:41:43
Karácsonyi készülődés a XIII. kerületben

Karácsonyi készülődés a XIII. kerületben

Az önkormányzat rendezvényekkel, természetbeni, pénzbeli támogatási formákkal teszi kellemesebbé, emlékezetessé az ellátott és gondozott állampolgárok és családjaik számára az év végi ünnepeket.

 

2011. december 5-én délután a kerület öt pontján állítják fel a Mikulás asztalát: Szent István park, Lehel tér, Árpád-híd, Béke tér, Gyöngyösi sétány, Tüzér u. 56. december 19-én 15.00. – 18.00 között a Béke téren állítják fel kerület közös karácsonyfáját.

Szintén 19-én Mindenki Karácsonya címmel a Vasas SC Sportcsarnokában szervezett rendezvényre 13.00 órára várják a vendégeket, azokat is, akikkel az intézményhálózaton keresztül nem állnak kapcsolatban.

 

Az önkormányzat rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben és a rendszeres nevelési segélyben részesülő családok, az időskorúak járadékában és az ápolási díjban részesülők számára több mint 1500 család részére egyszeri 10.000 Ft-ot támogatást ad. További 3500 fő 5000 Ft értékű étkezési utalványban részesül, elsősorban az egyedülálló, fogyatékossági támogatásban részesülő, kerületi lakcímmel rendelkező állampolgárok közül.

 

Azon saját jogú nyugdíjasok (öregségi nyugdíjasok, az öregségi nyugdíjkort betöltött rokkantsági nyugdíjasok, bányász- és korengedményes nyugdíjasok, korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok és a rehabilitációs járadékban részesülők, akiknek a kerületi átlag nyugdíj 50%-át, (55727Ft-ot) nem haladja meg a családban az egy főre jutó jövedelmük, az önkormányzat rendelete alapján egyszeri 5000 Ft-ra jogosultak.

 

Azon kerületi állampolgárok, akik a 62. életévüket betöltötték, vagy három, vagy ennél több gyermeket nevelő nagycsaládok egyszeri, - a számlaösszeg mértékéig- legfeljebb 15 000 Ft fűtési támogatást kérhetnek. Feltétele, hogy az általuk életvitelszerűen lakott lakás bérlője vagy tulajdonosa, valamint a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 200%-át, /57000 Ft/.

 

Az adatlap az önkormányzat honlapjáról www.bp13.hu letölthető vagy szociális intézményekben és a Polgármesteri Hivatal Szociális osztályáról elkérhető.

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>