. Ma Zita napja van.
Hazánkban már senkit sem érdekelnek a környezetvédelmi problémák?
2016-10-10 04:47:37
Hazánkban már senkit sem érdekelnek a környezetvédelmi problémák?

Hazánkban már senkit sem érdekelnek a környezetvédelmi problémák?

Sallai R. Benedek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke személyes találkozót kért Áder János köztársasági elnöktől. Egyeztetést kezdeményezett hazánk legégetőbb környezet- és természetvédelmi problémáiról, beleértve a budapesti zöldfelületek ügyét is.  Választ nem kapott.


Sallai, ha szükséges, innentől kezdve minden héten elküldi kérését a Köztársasági Elnöki Hivatalba, mert egyre inkább úgy tűnik: a kormányban már senki nem maradt, akit érdekelne hazánk környezeti állapota, természeti erőforrásai és ebben az élhetőbb városi környezet sorsa.


Sallai R. Benedek az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke a legégetőbb környezetvédelmi kérdésekben szeretne egyeztetni: többek között a budapesti zöldfelületek és a nemzeti parkok megcsonkításáról, a környezet- és természetvédelmi hatóságok maradékának kiüresítéséről, a Balaton lebetonozásáról és privatizációjáról, a kiskunhalasi szennyezésről, a Pécs mellé tervezett atomhulladék-lerakóról, a Tisza szennyezettségéről, a Natura 2000 területek kiárusításáról, és a magyar erdők jövőjéről.


Több mint 2000 fa kivágása történhet meg rövid időn belül csak a Római-parton, és a nemzetközi szinten zöld ügyekért kiálló köztársasági elnök mélyen hallgat és válaszra sem méltatja a szakterülettel foglalkozó országgyűlési bizottság elnökét.


Az FFB elnöke egyre reménytelenebbül bízik benne, hogy a hazánkat érintő fajsúlyos környezetvédelmi kérdésekben partnerként számíthat a köztársasági elnökre, és hogy közösen valódi, széleskörű, médianyilvános szakmai és társadalmi párbeszédet kezdeményezhetnek, a kormány által manipulált látszategyeztetések, és látszattevékenységek helyett.


LMP - OS

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>