. Ma Ervin napja van.
Fényképezni fognak a BKK automaták
2015-07-24 05:48:17
Fényképezni fognak a BKK automaták

Fényképezni fognak a BKK automaták

40 másodperc után visszahúzzák a visszajárót az automaták, és fotókat is készítenek, hogy az eltömítőket könnyebb legyen azonosítani. Így veszi fel a harcot a BKK a visszajáró-bűnözéssel. A BKK hétfőtől végzi a szükséges szoftverfrissítéseket – írja az Index.

 

Az üzemeltetővel közösen kidolgoztak egy megoldást: ha az visszajárót az ügyfél nem tudja elvenni, mert a nyílást eltömítették, akkor 40 másodperc után a készülék a pénzt visszahúzza. Azt remélik, mivel így nem lesz értelme eltömíteni a nyílást, eltűnnek a visszajáróra bazírozó zsebkendős gengszterek az aluljárókból.

 

Ezentúl az automaták fényképeket is készítenek, hogy könnyebben tudják azonosítani az elkövetőket. A nyitóképernyő hírsávjában az eltömítések kezeléséről tájékoztató szöveg jelenik meg magyar és angol nyelven. Az automata képernyővédőjén is megjelenik az eltömítésekről szóló figyelemfelhívó szöveg.

 

Addig is, aki teheti, bankkártyával vásároljon az automatákból, ha pedig készpénzzel teszi, vásárlás előtt ellenőrizze a visszaadó nyílást. Probléma esetén az ügyfélszolgálati telefonszám hívásánál célszerűbb az automatán található „segítség” gombot használni. „Ennek megnyomásával az utas közvetlenül kapcsolatba léphet ügyfélszolgálati kollégánkkal a telefonos menürendszer végighallgatása nélkül, ráadásul a telefonhívással szemben ingyenes is" – írták.

 

A BKK azt írta, minden bejelentést kivizsgálnak 30 napon belül, a kártalanítást pedig olyan formában adják, ahogy az ügyfél kéri (utalás vagy készpénz).

 

A vállalat reméli, hogy az intézkedésnek köszönhetően az ilyen típusú visszaélések száma jelentősen csökkenni fog – írták, hozzátéve, hogy készek új fejlesztéseket is végrehajtani. A feltárt esetek által okozott kárt a BKK összesítette és a Fővárosi Főügyészségen rongálás miatt feljelentést tett. A vállalat a károsultaknak is azt javasolja, tegyenek feljelentést.

 

 

Fotó: Illyés Tibor, MTI

 

 

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>