. Ma Ervin napja van.
Emléktábla avatás és emlékkiállítás
2016-04-28 05:02:21
Emléktábla avatás és emlékkiállítás

Emléktábla avatás és emlékkiállítás

Április 26-án 15 órai kezdettel két kulturális vonatkozású eseményre került sor kerületünkben. Az önkormányzat, a család, az egykori munkatársak, barátok és tisztelők képviselőinek jelenlétében, egykori lakóépületén emléktáblát avattak dr. Szalka András infektológus professzornak, a Városház Galériában pedig megnyílt Miskolczi László festőművész emlékkiállítása.


Az Ipoly utca 1/a. számú lakóépület falán elhelyezett emléktáblánál dr. Princz Gyula méltatta dr. Szalka András belgyógyász, orvos igazgató szakmai pályafutását, majd Haumann Péter színművész tolmácsolásában Radnóti Miklós: Nem tudhatom című költeményét hallgathatták meg a jelenlévők.

 

Ezt követően egykori barátai elevenítették fel a neves professzor emlékét, életútjának fontosabb állomásait, majd dr. Szalka András özvegye és fia dr. Tóth József polgármesterrel és Holopné Schramek Kornélia alpolgármesterrel leleplezték a hazai infektológia kiemelkedő alakjának emléktábláját.


Az avató ünnepség az emléktábla megkoszorúzásával ért véget.


Miskolczi László festőművész emlékkiállítását Szalay Ágnes,a KOGART művészettörténésze nyitotta meg a XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal első emeleti kiállítótermében, áttekintést nyújtva a művész piktúrájának legjellemzőbb jegyeiről, a kiállított alkotások kvalitásairól. A kiállítás május 20-ig látogatható, a hivatal nyitvatartási rendjének megfelelően.



További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>