. Ma Ervin napja van.
Emlékezzünk Papp Lászlóra a róla elnevezett téren
2016-08-18 13:15:37
Emlékezzünk Papp Lászlóra a róla elnevezett téren

Emlékezzünk Papp Lászlóra a róla elnevezett téren

Az ünnepség olimpia ideje alatti megrendezésének aktualitását az adja, hogy Papp László az első olimpiai aranyérmét Londonban, 1948 augusztusában szerezte, és ebben az évben emlékezünk születésének. 90. évfordulójára is.


MEGHÍVÓ

 

 

Papp László ökölvívó, háromszoros olimpiai bajnok, a XIII. kerület díszpolgára emlékére állított szobor és a róla elnevezett tér avatóünnepségére

 

Időpont: 2016. augusztus 19. péntek 09.30 óra

Helyszín: XIII. kerület, Papp László tér (Kassák Lajos utca – Huba utca sarok)

 

Avatóbeszédet mond dr. Tóth József a kerület polgármestere, majd ifj. Papp Lászlóval közösen leplezik le a szobrot. Ezt követőn dr. Borbély Zoltán ügyvéd, a „Paplaci” film rendezője emlékezik meg a tér névadójáról. Az 5/4-es nagyságú, bronz szobor Lelkes Márk Cserny-díjas szobrászművész alkotása.

 

A korábbi parkolóterület helyén kialakított 650 m2 új intenzív zöldterület reprezentatív pihenőtérré vált a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásának köszönhetően. A Karmelita templom mellett részben szakrális tér alakult ki, ezt vízfelület és növények gazdagítják. 100 millió forintos beruházás része 12 pad telepítése, 6 platán fa, 1482 talajtakaró cserje és 1405 évelő növény ültetése.

 

Papp László Budapesten 1926-ban a kerületi Visegrádi utcában született. Kisebb kitérők után 1932-ben költöztek a Kassák Lajos utca 48. szám alá. Emlékét a ház falán domborműves emléktábla őrzi.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>