. Ma Ervin napja van.
Egyre több bevándorló Budaspesten
2015-09-02 04:15:43
Egyre több bevándorló Budaspesten

Egyre több bevándorló Budaspesten

A Főváros vezetése pénteken a Budapesti Rendőrfőkapitány és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgató-helyettese valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatója jelenlétében áttekintette a migránsok budapesti közterületi jelenléte által kialakult helyzetet.


Megállapították, hogy a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarok közvetlen környékén 3 hete kialakított ideiglenes tranzit zónák kijelölt területe már nem elégséges a zónát önkéntesen igénybe vevő és használó migránsok nagy száma miatt. Ennek alapján született arról döntés, hogy lakóterülettől viszonylag távol eső, ám a Keleti pályaudvarhoz közel elterülő állami területen alakítsuk ki azokat a szolgáltatásokat, amelyekre az önkénteseknek szükségük van, hogy a váratlanul nagy számban és gyakran befogadó állomást kijelölő határozat nélkül érkező embereket az önkéntesek tájékoztatni és a legszükségesebb ellátásban részesíteni tudják.


Az ideiglenes tranzit zónák kialakításának és az önkéntesek véleményének figyelembe vételével biztosított szolgáltatások szervezőjeként, mint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatója az alábbiakról tájékoztatom a Fővárosiakat.


A Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarok funkcionális használatósága, valamint a Baross téri aluljáró rendszer és felszíni rész a városlakók általi igénybevételének biztosítása miatt, figyelemmel – a szeptember 1-jén újra induló tanévkezdésre is - került kijelölésre az állam tulajdonában álló Verseny utcai 4000 m2- es terület. A terület kezelőjével megkíséreltük műszakilag felmérni a terület adottságait és az ideiglenes tartózkodáshoz szükséges város cégei által elvégzendő tennivalókat.


A kezelő képviselője valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai és a város cégeinek képviselői 10 órakor azt tapasztalták, hogy a bejárati kapu zárat illetéktelenek felnyitották, a területre bementek, a területen sátrat állítottak fel. A bejárati kaput lánccal, lakattal bezárták és közölték, hogy a terület kezelőjét nem hajlandók beengedni. Ezt a jogbiztonságot súlyosan sértő cselekményt magukat Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt aktivistáinak mondó egyének követték el.


Tekintettel arra, hogy köztisztviselőként, valamint a város alkalmazottjaiként jogtalansággal szemben nem állíthatunk újabb jogtalanságot, értsd: erőszakot. Ezért a terület kezelője a VIII. kerületi jegyzőhöz fordult birtokvédelemért, mely eljárás folyamatban van. Hangsúlyozom, hogy ezzel a cselekménnyel az elkövetők – akárkik legyenek is – kifejezetten ártanak a fővárosi polgárok érdekeinek, amikor meg akarják akadályozni, hogy a főváros frekventált területei megszabaduljanak az ott jelenlévő migránsok okozta terület terhelésétől.


Dr. Pető György 



Tarlós istván, Budapest főpolgármastere a következő közleménnyel reagált: 
"A Főváros szerepe fakultatív és mozgástere korlátozott, hiszen ebben az ügyben nem rendelkezik hatósági hatáskörrel, kompetenciával. Célunk, hogy a lehetőségekhez képest egy helyen tartsunk minél több migránst, azért is, hogy ne szóródjanak akadálytalanul szét a városban. Határozott véleményünk, hogy az okmányok nélküli, beazonosíthatatlan embertömegnek nem szabad törvénysértő módon beözönleni az országba, s ezen belül Budapesten összegyűlnie.


Biztosak vagyunk a Kormány hatékony fellépésében, és egyben visszautasítunk minden olyan olcsó politikai kísérletet, amelyik a városvezetés lakossági érdekkel nem egyező beállítottságára próbál utalgatni – és szintén jogszabályellenesen demonstrálni – a Verseny utcai ideiglenes szociális blokk kapcsán. Semmiféle állandó tábor létrehozását nem támogatnám. Nem elszállásolni, csak átmenetileg ellátni, és amennyire lehet, nem messze a pályaudvartól együtt tartani kívánjuk ezeket az embereket."


MTI

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>