. Ma Ervin napja van.
Budapest érdeke Bokros győzelme- vallja az Ország Gyűlése Mozgalom
2014-09-21 17:13:19
Budapest érdeke Bokros győzelme- vallja az Ország Gyűlése Mozgalom

Budapest érdeke Bokros győzelme- vallja az Ország Gyűlése Mozgalom

Szeptember 20-án, szombat este az Országház előtt, a Kossuth téren az Ország Gyűlése Mozgalom tagjai, 180 képviselőjéből 170-en titkosan igennel szavaztak vezetőjük, dr. Szabó Gábor politikus-blogger javaslatára, ami az volt, hogy hívják fel az ellenzék összes pártját, hogy léptessék vissza saját főpolgármester-jelöltüket, dr. Falus Ferencet, a Tarlós ellen legjobb eséllyel induló Bokros Lajos (MOMA) javára. A Nézőpont közvélemény kutatása szerint, dr. Bokros Lajos egymaga ugyanannyi szavazattal bír, mint az összes ellenzéki párt által támogatott dr. Falus Ferenc. Egyre többen gondolják úgy, hogy a Bokros mögé fölsorakozás maradt az egyetlen helyes út. Falus Ferenccel,  nem közismert, nincs saját, pártok feletti támogatói köre, és hiába rendes ember és minta családapa, ha nem karizmatikus. Nincs támadható politikai múltja sem, ezért a Fideszesek nem is tudják  mivel lejáratni, de nem is nagyon próbálkoznak, mivel esélytelennek tartják.  

 

Bokros viszont karakán személyiség komoly támogatói körrel, sőt sok szavazatot hoz jobboldali demokratákkal. Legalább 10 százaléknyi olyan plusz támogatója akad, amit egy balliberális koalíció soha nem fog tudni pártszerűen begyűjteni. Dr. Magyar György pedig bejelentette, hogy visszalép javára, így Bokros esélyes, közismert és karizmatikus jelöltje lehetne az ellenzéknek.

 

Bokros rátermettségét, vezetői képességét még ellenfelei sem vitatják, a Bokros Csomag pozitív jelentőségét egyre többen ismerik el.

 

Ha el akarjuk kerülni, hogy Orbán központosítsa Budapestet, ahhoz meg kell nyerni a főpolgármesteri posztot írja blogján Szabó Gábor

 

Többen véleményezték is, az egyre többeket foglalkoztató témát:

 

„Tudod, ha nem látják be, akkor....nem is akarja az ellenzék Budapestet. Mondhatnak, amit akarnak. A két jobbos barátnőm is Bokrosra fog szavazni, ……


Magyar György azt mondta, hogy közvetlen a választások előtt le kell ülni az indulóknak megbeszélni, hogy a legtámogatottabb induljon a választásokon. Ő, ha kell megteszi, ha más is korrekten viselkedik. Ha az őt támogató teljes civil nagy-nagy csapat ez megérti és hajlandó Bokrosra szavazni, talán - mondom talán van esély Tarlóst elzavarni. Nagyon kéne, mert ha Tarlós marad, akkor itt már demokratikus úton szinte semmit nem lehet tenni, vagyis még egy kicsit lehet, csak hatása semmi nem lesz. Sajnos ez a véleményem. Akkor tényleg narancsba borul az ország, s ha elég hideg lesz, hogy a Dunán vastag jég legyen, akkor Orbánt tényleg királlyá is fogják választani….


Szóval meg kéne erről győzni valahogy a pártindulók támogatóit, hogy már vagy demokrácia - még Budapesten egy kicsit , vagy az egész ország a cezaromániás Orbán Orbanisztánja lesz!


A megoldás szerintem Falus Ferenc kezében van. Neki kell eldönteni, hogy visszalép-e egy olyan ellenzéki jelölt javára, aki esélyesebb a győzelemre, mint saját maga. Falus úr tett is ilyen kijelentést. Magam várom Falus úr bölcs belátását.

Szerintem Falus bölcs ember!


Egyetértek a felvetett kérdés jogosságával: BOKROST MOST! Hogy mire alapozom? Arra, amit hallottam és tapasztaltam országszerte. Bokros múltjára. Magyar György véleményére.


Még nem késő beállni egy ember háta mögé, akivel eredményt lehet elérni Tarlós és a Fidesz ellen. Ma még nem késő. De HOLNAP talán igen. Az esélyt éppen ezért meg kell játszani: HA NYERNI AKARUNK. Kockázat nélkül nincs nyerési esély. De nyerni csak azzal lehet, akit a legszélesebb körből támogatnak. Bokros ilyen jelölt. Nem csak PÁRTOK, civilek is támogatják! Nem csak "balról", JOBBRÓL is. És ha sokan látják úgy, akár a jelöltek közül, hogy Ő lenne a nyerő, és ellene visszalépnének, /mint Magyar György is/ akkor sikerülni fog Budapestet kivenni a Fidesz kezéből.


 Én ebben a kérdésben nem játszom,mert nem budapesti vagyok,de ha ott laknék,Bokrost támogatnám! És ami még fontosabb, még időben vagyunk az ellenzéki párt is megtehetné,hogy illő tisztelettel visszaléptetné Falus Ferenc doktort,aki személy szerint végtelenül tisztességes ember,de most Budapestet mindenképp meg kell nyerni.A legjobb lenne ha Falus dr.saját maga jelentené be,hogy visszalép Bokros javára.Ez esetben azt gondolom Budapest nem a Fidesz játszó tere lenne,mert Bokrossal nem lehet játszani!


És nem csak Bokros mögé kellene beállni, hanem valamennyi kerületben is a legesélyesebb ellenzéki polgármester jelölt mögé, mert ezzel segíthető Bokros főpolgármester az átbarkácsolt közgyűlésben. Ha így az ellenzék megnyerné Budapestet, megnyerné vele az országot is.

Ha Falus dr. nem mer most önállóan lépni akkor főpolgármesterként sem mer tenni majd semmit a tanácsadói (= Szigetvári és sleppje) nélkül. Szerencséjére nem is fog nyerni, de most egy hatalmas lehetőséget kapott a tisztes visszavonulásra és politikai érzékének megmutatására. Ellenzéki megállapodásra meg ne hivatkozzanak, mert azt --ha kiderül, hogy haszontalan  módosítani vagy érvényteleníteni lehet és kell. Egyéni ambícióval mögé bújni és erőltetni tisztességtelenség.


Hiú remény, hogy az ÖSSZEFOGÁS pártjai beálljanak Bokros mögé, hisz előtte is megvolt ez a lehetőség és mégsem azt választották. De nem ez a nagyobb baj, hanem az, hogy dr. Falus Ferencet az Együtt + pm javasolta és fogadtatta el az mszp-DK-val. Ebből pedig a Szigetvári Viktor és Karácsony Gergely páros egy jottányit sem fog engedni, mondván az " az Ő szavazóik akkor mit szólnának hozzá", hogy meghátrálnak. Az nem érdekes, hogy így egy fikarcnyi esély sincs arra, hogy a Főpolgármesteri címet elveszítse a Fidesz, de nekik ez fontosabb, mint a Budapesti lakosság érdeke.


Egyben lehet talán bízni, hogy a szavazópolgár gondolkodik és lesajnálja, hogy mit mond a PÁRTJA és a saját lelkiismerete szerint szavaz.

Persze, majd ezt is megpróbálják Gyurcsányra kenni, mint az eddigi kudarcokat.


Természetesen Gyurcsány a hibás. Ő a mindenért hibás... és jó széles lehet a háta, mert az összes málészájú megalkuvó mögé bújhat. Ha nem fogadták volna el Falust, akkor is ő lenne a hibás a tiszta tekintetűek előtt.:)


Pedig egyszerű a feladvány: ki lehet az esélyes? Ott vannak a kv kutatók adatai, csak használni kellene és vissza lépni. Tiszta sor.


Most világosan látni fogjuk, kinek az érdekét nézik. Budapest érdeke nem dr Falus bukása, hanem Bokros győzelme.


Nem csak Budapest érdeke, hogy a Kormánynak igazi kihívást jelentsen a Főpolgármester, hanem az ORSZÁGÉ is. Dr Bokros Lajos, van annyira dörzsölt, tudással felvértezve, hogy ezt az ellenpólust meg tudja teremteni. gazdasági vonalon nem tudják megfogni, a világban az elismertsége megvan. A Budapestiek bölcsességében bízom, hogy nem hagyják veszni Magyarországot!


Ha megegyezne Bokrosban mindenki, akkor sikerülhetne! Jusson eszébe a Szigetvári Viktornak is, hogy tavasszal Bokros úgy támogatta a demokratikus pártok összefogását, hogy nem kért érte képviselőséget ( Fodorral ellentétben) Most vissza lehetne adni neki- és mindannyian nyernénk vele.”

 

Utoljára frissítve: 2014-09-22 07:22:56

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>