. Ma Ervin napja van.
Bölcsőde és óvoda felújítás kerületünkben
2016-02-04 10:29:00
Bölcsőde és óvoda felújítás kerületünkben

Bölcsőde és óvoda felújítás kerületünkben

A 2016-ra tervezett intézmény-felújítási munkák közül a januári képviselő-testületi ülés beruházási célokmányokat fogadott el: a Vizafogó sétány 6. szám alatti Ugri-Bugri bölcsődéét 438.300 E Ft, a Gogol utca 32. szám alatti Hétszín Tagóvodáét 98.000 E Ft összegben és a Hajdú utca 29. szám alatti épület II. ütemének beruházási célokmányát 88.000 E Ft összegben.


Az 1980-as években épült bölcsőde panelos szerkezetű. Az épület folyosóján repedések jelentek meg, melynek oka a gépészeti vezetékek elöregedése. 2016 nyarán elvégezzük a felújítást a játszóudvar megújításával együtt, és megvalósul a csapadékvíz elvezetés is. Az udvari csatornarendszer sérült, eldugult szakaszát cseréljük, a burkolatot javítjuk. A homokozók felújítás mellett és árnyékolást kapnak és a játszószereket is pótoljuk. A bölcsődét új mobil bútorokkal és piperetárgyakkal szereljük fel.

 

Az óvoda Újlipótváros frekventált, jól megközelíthető területén található. Az 1974-ben épült vasbeton vázszerkezetű, 98 férőhelyes földszintes épület négy csoportszobával működik. Az óvodához jelenleg két telekrész tartozik, melyek közé „ékelődve” helyezkedik el a bölcsőde épülete és kertje. Jelenleg az óvoda udvaron a csapadékvíz elvezetése nem megfelelő, a füves felületek felújítása szükséges. A megnövekedett gyermeklétszám és igény kiszolgálása érdekében a kültéri játékok számát növeljük és megújítjuk.

 

2016 nyarán tervezzük az udvar felújítását a csapadékvíz elvezetéssel, a burkolatok teljes és a kerítés részleges felújítását, valamint kicseréljük a játszószereket.

 

 Az épület felújításának I. ütemben a közterület-felügyelet és a Közterületi Divízió parkolási ágazat bővüléséhez, valamint a Beruházó Divízió és a Karbantartó Műhely beköltözéséhez szükséges belső funkcionális átalakításokat, homlokzati nyílászárók cseréjét, árnyékolását és az emeleti iroda helyiségek klímatizálását végeztük el. A felújítás II. ütemében, 2016-ban a tető hő- és vízszigetelésének elvégzése történik meg, megújul a főbejárat. A felújítás során a portánál szélfogókat alakítunk ki a falak és a padló helyreállításával, funkcionálisan és esztétikailag is megfelelő teret alakítunk ki ügyfeleink fogadására.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>