. Ma Ervin napja van.
A magyar nők helyzete
2016-05-30 03:41:49
A magyar nők helyzete

A magyar nők helyzete

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt országgyűlési képviselője találkozott az ENSZ Nők elleni diszkriminációval foglalkozó munkacsoportjának delegációjával, akik 10 napos magyarországi látogatáson tanulmányozzák a magyar nők helyzetét.


Szelényi Zsuzsanna a találkozón kiemelte, hogy az elmúlt években a magyar kormány az összes fontos, a nők helyzetét javító ellenzéki kezdeményezést csírájában fojtották el. Bár Magyarországon 270 ezer magyar nő és gyermek él bántalmazó kapcsolatban, a kormány mégsem ratifikálja az Isztambuli Egyezményt, amely a nők és gyermekek elleni erőszakkal szemben védelmi intézményrendszert építené ki Magyarországon.


Szelényi Zsuzsanna kiemelte: a kormány nem tesz semmit azért, hogy az egyenlő munkáért egyenlő fizetés elve a valóságban is érvényesüljön. A Fidesz gondolkodás nélkül söpri le az olyan javaslatokat a parlamentben, mint az apahónapokról szóló kezdeményezés, amely ösztönzi, hogy a gyermekek születése után az apák is érdemi időt tölthessenek a gyermekükkel, vagy azt, amely a nők politikai részvételét segítené elő.


A képviselő szerint beszédes, hogy a kormánynak egyetlen női tagja sincsen, sőt, Orbán Viktor egy alkalommal kifejezetten arról beszélt, hogy a nők alkalmatlanok Magyarországon magas politikai tisztség betöltésére. Vezető Fideszes politikusok rendszerszerűen kétségbe vonják a nők széles társadalmi szerepvállalását amikor a gyermekszülést jelölik meg a nők legfontosabb feladatának.


Ezért kevéssé meglepő, hogy az Orbán rezsim minden érdemi eszközt elutasít, ami a nők helyzetét elősegítené és ezzel harmonikusabb családi és társadalmi viszonyokat teremtene Magyarországon.


OS

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>