. Ma Ervin napja van.
A legfőbb ügyész is érintett a Quaestor-ügyben?
2015-03-29 07:02:23
A legfőbb ügyész is érintett a Quaestor-ügyben?

A legfőbb ügyész is érintett a Quaestor-ügyben?

Az utóbbi napokban kiderült, hogy Orbán Viktor és kormánya két hetet késett azzal, hogy elindítsa az igazság szolgáltatását a Quaestor-ügyben. A fideszes brókerbotrány kapcsán megkerülhetetlen Orbán Viktor felelőssége, de nem indokolható a vádhatóság kivárása sem.

 

Már tudjuk, hogy közpénzek milliárdos értékben vándoroltak egy pilótajátékhoz, a miniszterelnök - bár tudott a visszaélésekről, csak a közvetlen kollégáit és haverjait mentegette, a keményen dolgozó embereket, a Quaestor kisbefektetőit azonban becsapta és elárulta.

 

Tekintettel arra, hogy az is napvilágot látott, hogy a letartóztatott Tarsoly Csaba titkára Polt Péter lányával szoros kapcsolatban áll, felmerül a gyanú, hogy az ügyészség késedelmes intézkedése mögött összefonódás húzódhat meg. A DK szerint a Polt Péter vezette vádhatóság elfogult lehet a vizsgálat során a gyanúsított fideszes bróker javára. Mindez felveti annak lehetőségét, hogy Polt Péter nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a Legfőbb Ügyészség élén.

 

A Demokratikus Koalíció kezdeményezi az országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának rendkívüli összehívását Polt Péter szerepének tisztázása érdekében, egyúttal azt követeljük, hogy Polt Péter essen át azonnali és alapos nemzetbiztonsági átvilágításon. Ha ez nem történik meg, az az jelenti, hogy a Legfőbb Ügyész beismerte az elfogultságot.

 

 

Vadai Ágnes országgyűlési képviselő Demokratikus Koalíció - MTI

Fotó: Sztárklikk

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>