. Ma Ervin napja van.
A kormány utcára kívánja tenni a kormányhivatalokban dolgozókat
2016-05-24 04:44:54
A kormány utcára kívánja tenni a kormányhivatalokban dolgozókat

A kormány utcára kívánja tenni a kormányhivatalokban dolgozókat

A Kormány tervei szerint a ma még a fővárosi és megyei kormányhivatalokban zajló elsőfokú ügyintézés július 01-jétől a járási hivatalokban fog történni. Az ezen ügyeket intéző szakemberek ma megyénként egy-két településen dolgoznak, járási hivatal viszont kormányhivatalonként átlagosan kilenc van.


Úgy tudjuk, ezeknek a szakembereknek a jelenleginél több településen kell majd dolgozniuk a jövőben, ha ezt nem teszik, el fogják bocsátani őket. Elvárják tőlük, hogy a magánéletüket rendeljék alá a hivatali érdeknek, naponta akár több óra ingázással, ezáltal 12-14 órát töltve munkával.


Nem számít a családdal való időtöltés, a napi feladatok megoldása (pl. gyerek iskolába járatása, szülői értekezleten való megjelenés, orvoshoz járás, bevásárlás).


Az Alaptörvény alapján minden munkavállalónak joga van az egészségét tiszteletben tartó munkafeltételekhez, illetve a napi és a heti pihenőidőhöz. Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez, illetve ahhoz, hogy magán- és családi életét, otthonát tiszteletben tartsák. A nemzeti hitvallás szerint az együttélés egyik legfontosabb kerete a család.


A Kormány az alapjogokra tekintet nélkül akarja céljait megvalósítani. Nem veszi figyelembe a speciális szakmai tudást sem, és kész tapasztalattal nem rendelkező emberekre cserélni a kollégákat. Ez az ügyfelek szempontjából is komoly problémát jelenthet, különösen a nagyszámú társadalombiztosítási ügyek intézése során.


Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete - OS

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>