. Ma Ervin napja van.
A KEHI vizsgálat eredménye felér egy vádirattal
2016-05-11 07:43:40
A KEHI vizsgálat eredménye felér egy vádirattal

A KEHI vizsgálat eredménye felér egy vádirattal

A Fidesz lopásalapú kormányzását ismét leleplezte egy hivatalos dokumentum: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) hortobágyi legelőpályázatokról készült jelentéséből kiderül, hogy a pályázatokon a valódi állattartók helyett előre kijelölt szereplők nyertek, akik a nem létező állatállományukat csak a pályázat idejére bérelték, és azóta sem végeznek semmilyen érdemi mezőgazdasági tevékenységet.


A KEHI jelentés árulkodó dokumentumai az alábbi címen érhetők el: http://bit.ly/1WloJO6


Mindez újfent igazolja, hogy igenis szükség van a Fidesz-ellenes népszavazásra, szükség van arra, hogy a magyar emberek aláírásukkal megállítsák a féktelen kormányzati lopásokat!


A KEHI vizsgálati jegyzőkönyv úgy került a birtokomba, hogy Fazekas miniszter egyik barátja megtette azt a szívességet, hogy beperelt, a bíróság pedig elérhetővé tette számomra is a KEHI jelentését – ami valójában egy vádirat a Fidesz földlopása ellen. Úgy vélem, mindezt kötelességem közzétenni, hogy mindenki láthassa, hogyan lopják el Orbán emberei az Európai Uniós pénzeket a földeken keresztül.


 A földlopással kapcsolatban eddig már több feljelentést is tettünk, de a nyomozás minden esetben rendkívül vontatottan halad. Azt sem értjük, hogy a KEHI miért nem tett feljelentést az általuk feltárt nyilvánvaló bűncselekmények miatt. Hiába látszik, hogy a földeket felveri a gaz, és nincs semmilyen legeltetés, a pályázatokon nyertes állítólagos gazdálkodókat a minisztérium még ellenőrizni sem hajlandó.


Ugyancsak felháborító, hogy a Miniszterelnökség agrár-környezetgazdálkodási (AKG) pályázatainak nyerteseit is irányított pontozással, az összes foglalkoztató ágazatot kihagyva jelölték ki. Egy fillért sem kapnak a tejelő tehenészetek, a hízómarha- és juhtartók, a szőlő-és gyümölcsültetvények (ez utóbbi különösen Bács-Kiskun megyében tetten érhető). Az ő támogatásuk helyett trükkös számításokkal adtak pénzt azokra a fideszes haverok által használt horizontális szántóterületekre, melyeknek sem foglalkoztatási, sem pedig környezet-gazdálkodási jelentőségük nincs.


Különösen árulkodó, hogy míg a horizontális szántók esetében már 50 százalékos eredménnyel lehetett nyerni, addig a többi ágazatnál – például a gyepterületeknél, szőlő és gyümölcsültetvényeknél – a 70 százalékos eredmény sem volt elég az eredményes pályázathoz.


 Az MSZP követeli, hogy a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség vizsgálja felül az AKG pályázatokat és vonja vissza a minden szakmai alapot nélkülöző döntéseket! Erre a jövedelem-kiegészítésre azok jogosultak, akik hozzájárulnak a vidéki foglalkoztatáshoz és a magyar gazdaság fejlődéséhez!


Gőgös Zoltán, elnökhelyettes, országgyűlési képviselő - OS

Fotó: Népszava

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>