. Ma Ervin napja van.
A Hold utcai tanyasi piacon nincs tanyasi termék?
2016-08-04 12:23:58
A Hold utcai tanyasi piacon nincs tanyasi termék?

A Hold utcai tanyasi piacon nincs tanyasi termék?

A Hold utcai piac nem csak a kormányzati visszaélések melegágya, hanem néhány felelőtlen kereskedőé is. A Rogán Antal polgármestersége alatt, a Földművelési Minisztérium (FM) tanyafejlesztési pályázatából felújított piaccsarnokban tanyasi termékeknek továbbra sincs nyoma.


Ezzel szemben fél tonna jelöletlen húst foglalt le a hatóság. Az LMP ismét felszólítja az FM-et, hogy vizsgálja meg, felelősen és jogszerűen költötték el az állampolgárok pénzét e pályázat keretében.


Az LMP költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tett az V. kerületben található Hold utcai piac felújítása miatt, amelynek leple alatt a több, mint 220 millió forintból egy őstermelőmentes őstermelői pultot és több luxuséttermet hoztak létre. A belváros önkormányzatához tartozó három cég eredetileg azt vállalta a pályázatában, hogy 166 tanyagazdaságot kapcsol be a piacra, illetve 300 féle tanyasi termék jelenik majd meg a pultokon.


Az akkor még Rogán Antal irányítása alatt álló önkormányzat az FM együttműködésével street food-os éttermek fejlesztésére verte el a tanyafejlesztési pályázat forrását, és ez senkit nem zavart Fazekas Sándor szakminisztériumában. Az LMP hiába tett feljelentést a jelentős közpénz eltérítése ügyében, annak kivizsgálását Polt Péter ügyészsége elutasította.


Az adófizetők pénzének hűtlen kezelése mellett a Hold utcai piacon már a fogyasztók egészségének veszélyeztetése is megtörténhet.


Az LMP felszólítja Fazekas Sándort, vizsgálja felül a tanyafejlesztési pályázat kiírását, és tegyen nyilvános állásfoglalást az ügyben, hogy a Hold utcai projektből a valóságban mennyi bevétele származik a 166 érintett tanyagazdaságnak, valamint mi az álláspontjuk a jelenlegi élelmiszerbiztonsági botránnyal kapcsolatban.


Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője - OS

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>