. Ma Ervin napja van.
A Fidesz kormány a pénzszórását a vidékkel fizetteti meg
2016-06-13 03:44:04
A Fidesz kormány a pénzszórását a vidékkel fizetteti meg

A Fidesz kormány a pénzszórását a vidékkel fizetteti meg

Lázár János bejelentése szerint az állami földek árából kórházakat építenének, vagy az államadósság csökkentésére fordítanák.  Az LMP szerint a demagóg szólamok helyett tisztességes kormányzást kellene megvalósítania: stadionépítések helyett bőven lehet egészségügyre költeni, és az államadósság törlesztésére is bőven jutna a korrupcióra elfolyó százmilliárdokból.


Nem a vidéket kell büntetni újabb 250-300 milliárd forint kiszivattyúzásával, mert ezt az összeget a kis- és közepes gazdálkodók földhöz juttatására, ezen keresztül vidéki munkahelyek teremtésére szabad fordítani.


A Fidesz pénzszórásának árát folyamatosan a társadalommal fizetteti meg. A földárverésekből befolyó 250-300 milliárd Ft-ot az alkotmánybírósági döntéstől eltérően nem vidéki agrármunkahely-teremtésre, a kis- és közepes családi gazdálkodók földhöz jutására költenék, hanem állítólag ipari parkok, kórházak létrehozására, és államadósság-csökkentésre. Ahogy a kormány a magánnyugdíjrendszer több ezer milliárdos forrását lenyúlta, épp így tervezi most a földeladások bevételeivel is.


A rendszerváltás óta az összes kormány a nemzeti vagyon elherdálásával foltozgatta a rossz kormányzás árát, s ebben élen jár a 2010 óta regnáló kormányzat. Most a Fidesz a földeladásokkal az állami termőföldön alapuló vidékfejlesztés lehetőségét számolja fel éppen és a bevételek lenyúlását tervezi.


2020-ig 215 milliárdot költ el a kormány stadionokra, és szakértői vélemények szerint körülbelül évi 500 milliárd Ft a közbeszerzések túlszámlázásából fakadó korrupciós költség. Nincs szükség a hatályos törvények és az Alkotmánybíróság határozata ellenére elkölteni a földprivatizációból befolyó bevételeket.


A kormánynak megvannak a forrásai a közfeladatok ellátására, de azt hordják haza miniszteri, jegybank elnöki szomszédok, rokonok és jó barátok. Az LMP szerint a korrupciót kell felszámolni, nem a vidékfejlesztést!


Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője - OS

Fotó: 444.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>