. Ma Zita napja van.
A beépíthető sütő beszerelése: hogyan és hova?
2022-06-15 12:47:23
A beépíthető sütő beszerelése: hogyan és hova?

A beépíthető sütő beszerelése: hogyan és hova?

Konyha megtervezése

 

Az életünk kialakításában talán a konyha megtervezése a legfontosabb dolog. Itt kezdjük meg a napot, itt főzzük meg a vasárnapi ebédet, az ünnepi vacsorát, ez a társasági élet egyik fő központja. Nem véletlenül fontos, hogy milyen háztartási eszközöket szerzünk be ebbe a helyiségbe. Az onlineMárkaboltok elektromos beépíthető sütőivel azonban megkönnyíthetjük a mindennapos munkát, hiszen ezekkel sokkal gyorsabban és hatékonyabban készíthetjük el a fogásokat. 

 

Amikor tervezésre kerül sor, akkor nagy figyelmet kell fordítani a megfelelő készülékekre, hiszen nem mindegy, hogy milyen típus kerül az otthonunkba. Különösen igaz ez a főzőlapra, a sütőre, hiszen ezek az eszközök nagy hatással vannak a mindennapos konyhai sürgés-forgásra. 

 

Válasszunk olyan beépíthető sütőt, ami passzol a konyhához

 

A konyhának praktikusnak és sokoldalúnak kell lennie ahhoz, hogy minden igényünket kielégíthesse. Figyelmet kell fordítani a méretekre, a márkára, a kivitelre, hiszen bizonyos készülékek nem kerülhetnek az ablakhoz. A legfontosabb, hogy a sütő megfeleljen mindannak, amit elképzeltünk az otthonunkba. Gondoljuk át, hogy milyen gyakran használnánk, mekkora kapacitásra van szükségünk, hiszen egy többfős család esetében mindenképpen a nagyobb típusra van szükség. 

 

A munkafelület alatti sütőkkel el tudjuk kerülni azt, hogy felesleges helyet vegyen el az előkészítő helyből, azonban sokaknak megerőltető lehet a folyamatos hajolgatás. A beépíthető készülékek nem véletlenül népszerűek, hiszen bárhová kerülhetnek, rugalmasan beszerelhetőek, többféle méretben kaphatóak. 

 

Hol van az ideális helye a konyhában?

 

Mivel a sütők hőt termelnek, így a beszerelés során mindenképpen figyeljünk arra, hogy ne kerüljön olyan készülékek, tárgyak közelébe, amelyek nem viselik el a meleget. Kerüljük a hűtőszekrény mellé való beépítést, azonban mivel nem engedik ki annyira a hőt, így nyugodtan tehetjük őket fából készült szekrénybe. Fontos azonban, hogy az elhelyezésének megtervezésekor győződjön meg arról, hogy a burkolat, a bútorok, a pult elbírja-e az extra hőmérsékletet. Érdemes asztalossal egyeztetni a beépíthető sütőkkel kapcsolatban, hiszen ők sokkal tisztábban látják az adott helyzetet.

 

Ami pedig a méretet illeti, ez is lényeges lehet az elhelyezés során, hiszen kaphatóak 60 és 90 cm-es típusok egyaránt. Nem mindegy tehát, hogy mekkora a háztartási készülék, ugyanis egy panellakás apró konyhájában nem biztos, hogy megfelelő választás lehet egy nagyobb modell. 

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>