. Ma Ervin napja van.
75 százalékos különadót követel az MSZP a fideszes betelepítésekre
2016-09-06 05:45:44
75 százalékos különadót követel az MSZP a fideszes betelepítésekre

75 százalékos különadót követel az MSZP a fideszes betelepítésekre

Az MSZP szerint nem folytatható tovább, hogy a pénzért árult fideszes betelepítések százmilliárdos haszna nem a magyar államkasszába folyik, hanem olyan offshore cégek teszik zsebre, amelyek a Fidesz-kormányhoz közeli személyekhez kötődnek.


Az MSZP ezért törvényjavaslatban kezdeményezi a letelepedési államkötvények megszüntetését, a kötvényforgalmazó cégek nyilvános elszámoltatását, illetve az érintett cégek letelepedési kötvényből származó hasznának 75 százalékos megadóztatását.


Ha a Fidesz-kormány ezt az üzletet a török vagy líbiai partoknál bonyolítaná, azt emberkereskedelemnek hívnák. Ma már tudjuk: bűnözők is voltak azok között, akiknek pénzért letelepedési engedélyt adtak. A Fidesz-kormány tagjai és barátai nem üzletelhetnek tovább a magyar emberek kárára, nem kockáztathatják mindannyiunk biztonságát!


Ezért törvényjavaslatunk szerint be kell fejezni ezt a kártékony gyakorlatot, meg kell adóztatni a fideszes betelepítések hasznát, és nyilvánosan el kell számolniuk a kötvényforgalmazó cégek vezetőinek az Országgyűlés Gazdasági bizottsága előtt. A bizottság az elszámolást ellenőrzésre továbbítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, amely 30 napon belül tájékoztatja a bizottságot az általuk lefolytatott vizsgálat eredményéről.

 

Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke - OS

Fotó: Atv

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>