XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Végre béke kellene az életünkben

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.08.13.
 Szombat
Ma Ipoly napja van.
Holnap Marcell napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,04 Ft
   CHF árfolyam
   405,48 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 12. 22. 07:43     


Végre béke kellene az életünkben
Nem szétszórt, koordinálatlan tüntetések kellenek, hanem összefogásra van szükség. …. Végre béke kellene az életünkbe.

Nem szétszórt, koordinálatlan tüntetések kellenek, hanem összefogásra van szükség. …. Végre béke kellene az életünkbe.


Leírjuk, hogyan kellene összefogni, mi lenne a konkrét célkitűzések sora, amit meg kellene változtatni, és mit kellene összeszedve, egységesen, a tüntetőknek elmondani, plakátozni. Mindezt pártérdek nélkül kell képviselni.

 

Ha hallgatom a parlamenti közvetítéseket, a kormány válaszaiból az tűnik ki, hogy minden jó. … Mindenben a legügyesebbek, stb. Mikor hallják meg, hogy ez messze nem így van? Miért nem ébrednek fel a nagy gőgjükből, miért táplálják az esetleges külföldi érdekek érvényesülését is azzal, hogy magukra haragítják a népet. BÉKE kellene, nem egymásra uszítgatás, és nem a lakosság felhergelése ésszerűtlen, majd visszavont, összességében rettentő kapzsi pénzbeszedésekkel.

 

Tudom, kibicnek semmi sem drága, de az AQP nem tüntet/het az alapszabálya miatt sem, mégis nagyon pontosan tudjuk, mit kellene célul kitűzni az egyesülő tüntetőknek, s mi ezzel az írásunkkal is támogatjuk a célokat.

 

A kormányközeli körök ismét békemenetben gondolkoznak, bizonyosan sokan lennének, mert sokaknak nagyon is jól megy. Ugyanis sokan nem adóznak keményebben, a 2.-3. sávban, e helyett inkább: sokaknak jól jött az egysávos személyi jövedelemadó rendszere – de nem a népnek, mert ez most újabb adókivetéseket hoz -, rengetegen kormányközeli, zsíros állásokban vannak, és ez is jó nekik. Akiknek állami állásuk van (amit nem akarnak elveszíteni, stb.) azoki részt vesznek a békemeneten, sokan a még meglévő, éhbérért végzett állásukat is féltik, tehát kimennek. Viszont, akik joggal elégedetlenek lehetnek, vagy 3-4 millióan – és ezt ki is merik mondani -, mert vagy nem dolgoznak, vagy olyan helyen dolgoznak, ahol retorzió nem éri őket, ki fogják fejezni, elmennek tüntetni, hogy jelezzék a bajokat, azt, ami valóban tűrhetetlen és felháborító.

 

Nem kóbor, kiragadott problémák kellenének, és nem heti 2-3 tüntetés pár ezer emberrel, hanem szervezetten egyesülve, konkrétan az alábbiakért kellene kiállni.

 

Az pedig különösen szomorú, hogy ennyi pontban kell feltüntetni a nép széles rétegű problémáját, ez is mutatja, hogy nagy baj van, az országunkat jelenleg irányítók elvesztették a józan mértéket, és a néppel való kapcsolatot. Ezért nem az USA, vagy az oroszok a hibásak, hanem ők maguk!

 

Részletesen:

-  A gimnáziumi oktatás ellehetetlenítését meg kell akadályozni, a közoktatási rendszerben felhalmozott hibákat meg kell szüntetni.

-  A cafeteria rendszerrel való manipulációkkal hagyjanak fel.

- Az elszegényedést meg kell akadályozni, lassan már kb. 4 millió embernek vannak megélhetési gondjai (ez több, mint veszélyes a jövőnkre nézve).

-  Semmi szinten sem lehet cél az internet megadóztatása.

-  A kiskereskedelemről szóló törvény erősen újragondolandó.

- Nem lehet a nagy üzleteket ellehetetleníteni. Annyi adót fizessen az összes, mint a többi, az igaz, hogy valóban nem vihetik ki adózatlanul a pénzt. De nem lehet – a haverok és különböző lobbik miatt – a nagy áruházakat tönkre tenni, és a köztük két legolcsóbbat (szerintük az Au… és a L…)kiüldözni, hogy a lakosság nyomora tovább növekedjen, hogy az állam által preferált jóval drágább üzletek/üzletláncok jobban járjanak (ami a haverok kezén van), ezek ellen meg kell szervezni az ellenállást, hogy oda senki se menjen vásárolni.

-  Vasárnapi zárva tartás, egyenesen szörnyű. Maguk ellen dolgoznak – szerintünk – tiszta farizeusságból.

- Ígéret volt: az állami „közszolgák” számának csökkentése, kisebb Parlament, stb., ezzel szemben nőtt az adónkból eltartott közszolgák száma.

-  Az Önkormányzatok ne vethessenek ki mindenféle adókat, földadót sem! Vonják ezt vissza!

-  Nem az adókat kell emelgetni, meg újakat kitalálni, hanem a 2. adósávot be/vissza vezetni, hogy aki annyival többet keres, az többet is vállaljon/fizessen.

- Korrupciós ügyek, kitiltások tisztázása, korrekt eljárások lefolytatása, nyilvánosság, a köz igaz tájékoztatása, nem oda illő, nem szakértő vezetők leváltása.

 

Bizonyosan nem teljes a javaslatunk, valamint közben hetente szülnek újabb agyrémeket. De valahogy így, a fent megnevezett célokért kellene közösen összefogni.

 

Olyan jó lenne: egy korrekt, békés, korrupciómentes, magas erkölcsiség által vezetett országban élni, ahol egyik oldalra sem adják el a hazánkat, ahol nem azon kell gondolkodni, hogy hová meneküljünk el ebből az országból.

 

 

Vargáné Pável Márta

 

 


További hírek

  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Mire figyelj, miután sikerült megszerezned a jogosítványod?
2022. 08. 10. 13:01 13keruleti-hirhatar.hu
  Különleges motorok kezdő és haladó makettezőknek
2022. 08. 10. 12:57 13keruleti-hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport