XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Változó idők, változó telefonok

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.12.02.
 Péntek
Ma Melinda napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
   EUR árfolyam
   410< Ft
   CHF árfolyam
   416,02 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 05. 20. 19:53     


Változó idők, változó telefonok
Nem is olyan régen még a nyomógombos telefonok idejében a mobilkészülék elejének még kevesebb, mint a felét foglalta el a kijelző. Ahogy viszont elkezdődött az okostelefonok ma is tartó diadalmenete, és a multimédiás tartalomfogyasztás is a telefonok területe lett, úgy nőttek egyre inkább a kijelzők is. Manapság már nem ritka a 90 százalék feletti kijelzőarány sem a csúcskategóriás készülékeknél.

Egy másik trend, amely a mobilok területét érinti, az pedig nem más, mint a folyamatos drágulás. Ma már a középkategória is bőven 100 ezer forint felett húzódik, ahol nemrég még a csúcskategóriás típusok voltak.

 

Kijelző, mint megóvandó alkatrész

 

A telefonok árában messze a legnagyobb tétel a kijelző értéke, és a legrosszabb hír ebben az, hogy egyben ez a legsérülékenyebb, a törésnek leginkább kitett alkatrész is. A fenti tényt figyelembe véve mindenképpen ajánlott közvetlenül a vásárlás után valamilyen védelemről gondoskodni a kijelző tekintetében.

 

Ilyenkor viszont megtapasztalja az érdeklődő, hogy milyen sok lehetőséggel találkozik, és még azonosnak mondott megoldások között is milyen nagy eltérés lehet az árban. A széles választék tetten érhető például a HelloCase webáruház iPhone üvegfólia kínálatában is, és érdemes is kicsit a választékot áttekinteni.

 

A köznyelvben megjelenő üvegfólia szó valójában egy seregnyi dolgot jelenthet attól függően, hogy éppen mire gondol, aki ezt a kifejezést használja.

 

Fóliák, mint alapvédelem

 

Ha lehet így mondani, akkor a kijelzővédelem belépő szintjét a különböző műanyag fóliák jelentik. Ezek az elérhető legolcsóbb megoldások, és az olcsóság megjelenik abban is, hogy igazán csak a karcoktól védik meg a telefon képernyőjét.

 

Az ilyen fóliák között vannak előre leszabott típusfüggő megoldások, általános méretűek vagy éppen nyomtatóval adott méretre gyárthatók, de megtalálhatók az úgynevezett öngyógyító típusok is. A minőségbeli különbségek megjelennek az árban is, azonban még a legdrágább fólia is csak a karcok ellen véd, és tehetetlen a leesés közben fellépő erőhatásokkal, töréssel szemben.

 

Egy magasabb szint, az üveg

 

Az edzett üveg esetében a karcok elleni védelem csak az egyik alapszolgáltatás, hiszen ezek a megoldások már törés ellen is megóvják a készüléket. Ez azt jelenti, hogy a kijelzőre felhelyezve fizikai behatás esetén az edzett üveg törik el, és nem pedig a készülék saját kijelzője. Talán mondani sem kell, hogy a kettő ára össze sem mérhető.

 

Azonban az ilyen üvegek között is széles választékkal találkozhatunk, és ez természetesen az árakra is igaz. Ez utóbbi függ attól, hogy az üveg a teljes kijelzőt védi vagy csak a nagy részét, illetve hogy például milyen keménységgel rendelkezik a Mohs-féle keménységi skálán.

 

A fentieken kívül az árat befolyásoló tényező lehet a tükröződésmentesség, a vékonyság, a nano-glass technológia vagy éppen az edzettség mértéke. A fentiek fényében kijelenthető, hogy mindenki megtalálhatja a számára elérhető és kívánatosnak tartott védelmet telefonja számára.


További hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Távmunka megszervezése egyszerűen, online
2022. 11. 23. 10:56 13keruleti-hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport