XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - UV-C lámpák az élelmiszeriparban

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2021.10.18.
 Hétfő
Ma Lukács napja van.
Holnap Nándor napja lesz.
   EUR árfolyam
   359,76 Ft
   CHF árfolyam
   335,79 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 07. 13. 20:07     


UV-C lámpák az élelmiszeriparban
Az élelmiszeripar egy olyan szektor, ahol nagyon óvatosan kell végezni minden munkafolyamatot. Gondolok itt például arra, hogy steril körülményeket kell teremteni. Ehhez megtalálni a módszert azonban egyáltalán nem könnyű.

A következő pár sorban megtudhatja, hogy hogyan hasznosítható az UV-C lámpa a felület- és légfertőtlenítés területén. Tartson velem egy rövid cikk erejéig, és találja meg Ön is a megoldást! 

 

Mik is azok a germicidlámpák?

 

A germicidlámpa tulajdonképpen egyenlő az UV-C lámpa kifejezéssel. Dióhéjban azt kell tudni a módszerről, hogy a lámpák 253,7 nm-es sugárzást kibocsátva elpusztítják a vírusokat, a gombát és penészt is. Még az olyan légtérben szálló mikrobák sem úszhatják meg szárazon, amelyeket csak ilyen intenzitású sugárzással lehet elpusztítani.

 

Igen széles körben alkalmazzák ezt a módszert, hiszen az élelmiszeripar mellett az egészségügy, az oktatás és “magán szektor” is jól kiaknázza előnyeit. A következő pár sorban a gyakorlatban is bemutatjuk, hogy hol és hogyan végzi el feladatait. 

 

Különböző iparágak, egy megoldás

 

Kezdjünk mindjárt a növénytermesztéssel! A növények megfelelő fejlődése érdekében fontos kiiktatni a kockázati tényezőket, így rendkívül hasznos lehet, ha a fóliasátrakban UV-C lámpákkal végezzük a csírátlanítást. Hasonlóképpen hasznosítható a módszer az állattartás területén is.

 

A Hollandimpex termékei a tojásiparban is megállják a helyüket. Jól tudjuk, hogy a tojás felületének tökéletes kezelése nagy kihívásokkal állítja szembe a termelőket, hiszen igen magas csírátlanítási szintet kell elérni. A tojások UV-C kezelésével viszont steril termelői környezetet teremthetünk, ebben akár egy UV-C alagút is a segítségünkre lehet.

 

Továbbá nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy mennyi kockázatot rejt magában a húsok feldolgozása. Gyakorlatilag minden létező területen csökkenteni kell a kórokozók arányát; a padlón, a légtérben, a feldolgozógépeken, az eszközökön és a termékeken. Szerencsére ebben is jeleskedik a germicidlámpa.

 

Sterilitás a tárolás során

 

Nemcsak a feldolgozás alatt, de a tárolás során is lényeges, hogy minimalizáljuk a bekerülő baktériumok és az átfertőződés arányát.

 

Gondoljunk csak például a zöldség- és gyümölcstárolásra! Egy rossz darab akár a körülötte lévő össze gyümölcsöt megfertőzheti, s ilyenkor bizony szembe kell néznünk a romlás okozta következményekkel is!

 

De ugyanilyen fontos lehet a hűtőházban, sajtüzemben, palackozóüzemben, halfeldolgozásban, sütőiparban vagy a borászatban is, hogy optimális higiéniai viszonyokat alakítsunk ki. 

 

A germicidlámpás termékek tehát igen sokféle területen bizonyítottak már. Így a professzionális felület- és légfertőtlenítés abszolút megvalósítható. Amennyiben Önnek is jól jönne néhány speciális termék, akkor ajánlom figyelmébe a Hollandimpex kínálatát!


További hírek

  A Fidesz költötte a legtöbb pénzt az előválasztáson, pedig nem is indultak
2021. 10. 17. 11:19 hirhatar.hu
  Meghalt Kandech Evelyne, az első Megasztár egykori énekese
2021. 10. 17. 11:19 hirhatar.hu
  Elkezdték az előválasztás szavazatszámlálását, többszörös rekord volt a részvétel
2021. 10. 17. 11:19 hirhatar.hu
  Karácsony szerint Gyurcsány sms-ben szokta zsarolni – Gyurcsány visszaüzent
2021. 10. 14. 11:40 hirhatar.hu
  Nemzeti kosz: 68,5 milliárdért egyetlen cég végezheti az állami szektor takarítási és kertészeti munkáit
2021. 10. 14. 11:40 hirhatar.hu
  A Závecz felmérése szerint hajszállal, de Dobrev Klára nyerte a szerda esti tévévitát
2021. 10. 14. 11:40 hirhatar.hu
  Új pipára vágyik?
2021. 10. 13. 18:41 13keruleti-hirhatar.hu
  Fekete-Győrt leszavazta a pártja, Orosz Anna ügyvezetőként viszi tovább a Momentumot
2021. 10. 11. 15:25 hirhatar.hu
  Pesti Srác-díjat kapott Vidnyánszky Attila
2021. 10. 11. 15:25 hirhatar.hu
  Karácsony pártjának szóvivője, a Párbeszéd újbudai alpolgármestere Dobrevre szavazott
2021. 10. 11. 15:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport