XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Ünnepnap Lipóciában

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.05.20.
 Péntek
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,58 Ft
   CHF árfolyam
   373,74 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 09. 06. 04:55     


Ünnepnap Lipóciában
Lassan könyvtárnyi irodalma lesz a Rédei Éva, Bächer Iván, Kövesdi Péter és barátaik által, a Láng Téka könyvesbolt megnyitásának 20. évfordulója alkalmából megrendezett első Pozsonyi Pikniknek, amely - immár a legtöbb érdeklődőt vonzó eseményként - szervesen beépült Újlipótváros mind nagyobb hagyományokkal rendelkező kulturális programjainak sorába.

Lassan könyvtárnyi irodalma lesz a Rédei Éva, Bächer Iván, Kövesdi Péter és barátaik által, a Láng Téka könyvesbolt megnyitásának 20. évfordulója alkalmából megrendezett első Pozsonyi Pikniknek, amely - immár a legtöbb érdeklődőt vonzó eseményként - szervesen beépült Újlipótváros mind nagyobb hagyományokkal rendelkező kulturális programjainak sorába.


A minden korábbi rendezvénynél több látogatót vonzó kulturális program sikere igazolta a rendezők tavalyi döntésének helyességét: a Jászai Mari tér és a Szent István park között, fő helyszínként az Újpesti rakparton megrendezett „falunap” több tízezer érdeklődőből álló közönsége, és a kitelepülő könyvkiadók, színházak, különböző művészeti egyesületek, vállalkozások és csoportok, az írott és az elektronikus sajtó pavilonjai, az interaktív művelődési és szórakozási lehetőségeket kínáló résztvevők standjai semmiképpen sem fértek volna el a névadó Pozsonyi úton.

 

A Színházak Utcájában szinte az összes fővárosi teátrum képviseltette magát. A tapasztalt piknikezők ez alkalommal kedvezményes áron vásárolhattak jegyeket az őket érdeklő előadásokra, a „Színész simogatóban” közel kerülhettek számos népszerű színésznőhöz és színészhez, és egész nap élvezhették a Radnóti Miklós utca Pozsonyi úti torkolatában felállított színpadon egymást váltó zenés, és prózai produkciókat. A Vígszínház társulata  a nap egyik meglepetéseként ízelítőt adott az idei évben bemutatásra kerülő Pál utcai fiúk című zenés darabból, ami zajos sikert aratott a nagyszínpad előtt álló több ezer emberből.


Emlékezetes élményekkel, és értékes dedikációkkal gazdagodhattak a kortárs szerzők műveinek kedvelői. Ungvári Tamás „baráti szívvel” dedikálta idén megjelent Felperzselt ország című művét, Heller Ágnes Olvasónapló című kötetét minden alkalommal „a Pozsonyi Pikniken” megjegyzéssel látta el, és egy percre sem csökkent a sor Bálint György, a népszerű Bálint gazda, Bitó László, dr. Sándor Mária, és …számos más szerző asztalánál sem.


A gyerekek részére  a Szent István park szomszédságában külön színpad, és egy kis vidámpark létesült, közvetlenül az állatvédők standja mellett, ahol főként a legkülönfélébb ebek tulajdonosai adtak egymásnak randevút. Vidám műsorszámok, vetélkedők, légvár, kisvonat, körhinta, a kerületi rendőrkapitányság bűnmegelőzési és információs sátra,  valamint szimultán sakkparti tette teljessé a fiatalabb piknikezők kikapcsolódását.


A kulturális csemegéket jól egészítették ki a  kulináris örömforrások, amelyek között a bio táplálékoktól kezdve a legkülönbözőbb kézműves sörökön át  az abált, fokhagymás mangalica tokaszalonnáig a hazai vendéglátás valamennyi regisztere képviseltette magát. Talán csak azok érezhettek csalódást, akik különböző napszakokban vissza-visszatérve keserűen megtapasztalhatták, hogy egyetlen percre sem csökkent a húszméteres sor Ráchel standjánál, ahol eredeti flódnit vásárolhattak a kötél idegzettel rendelkező, a sorban állást jól viselő flódni kedvelők.


Az egész napos, párját ritkítóan gazdag kulturális program Hernádi Judit nagysikerű műsorával zárult – de természetesen csak egy rövid esztendőre. Mert bár nem tudhatjuk pontosan, hogy mit hoz számunkra a következő év, de az biztos, hogy Pozsonyi Piknik lesz jövőre is.


További hírek

  Kényeztetés mesterfokon
2022. 05. 16. 11:11 13keruleti-hirhatar.hu
  Rogán Antal új feleségével vett részt Novák Katalin beiktatásán – az aktuális Rogánné kicsit megváltozott
2022. 05. 15. 11:08 hirhatar.hu
  Fordítást kérünk: Varga Judit igazságügyi miniszter szerint ködmön vagyunk
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  Rogán harcolhat a korrupció ellen – a nyakig sáros kecskére bízzák a káposztát
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  A Pesti Tv után a Pestisracok.hu is megszűnhet
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Megvan a modern kapcsolatok gyilkosa
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Csődben a Tungsram, inkasszó a bankszámlájukon, veszélyben az 1600 elbocsátandó dolgozó végkielégítése
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Miért érdemes pszichológushoz fordulni?
2022. 05. 11. 14:05 13keruleti-hirhatar.hu
  Jelentősen továbbdrágult mától a taxi Budapesten
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu
  Andi – nem az, a másik
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport