XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Te használnál a kutyádon szöges nyakörvet?

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2021.12.05.
 Vasárnap
Ma Vilma napja van.
Holnap Miklós napja lesz.
   EUR árfolyam
   363,51 Ft
   CHF árfolyam
   349,47 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 11. 12. 20:20     


Te használnál a kutyádon szöges nyakörvet?
Te is ösztönösen rosszra gondolsz, ha meghallod azt a fogalmat, hogy szöges nyakörv? Minden bizonnyal egy láncra vert, kiszolgáltatott, szomorú szemű eb rémlik fel lelki szemeid előtt, nem pedig egy kiképzőeszköz, ami néha igen hasznos lehet a kutyák számára. Ismerjük meg kicsit közelebbről ezt az érdekes kelléket, és oszlassuk el a tévhiteket!

Mint kiképzőeszköz

 

Ahogy minden kutya más, természetesen a szöges nyakörvet, mint kiképzőeszközt sem kell mindegyiknél alkalmazni, de vannak bizony olyan egyedek, amiknél más nem használ. A legtöbb, viselkedési problémával rendelkező kutyának hatékony segítséget nyújt ez az eszköz, mivel ennek hatására megtanulják a határokat és azt is, hogy hogyan kell rendesen sétálni, valamint viselkedni a mindennapokban. Persze az sem mindegy, hogy milyen méretű szöges nyakörvet választunk a Kedvence.hu-tól, illetve azt fel tudjuk-e helyezni jól, mert csak így érhető el tartós eredmény.

 

A megfelelő méret kiválasztása kétféleképpen történhet, melyek közül az egyszerűbb az, hogy elfogadjuk a gyártók ajánlását, és az alapján választunk. A másik szempont szerint lemérjük a kutyánk nyakát, és ennek köszönhetően megkapjuk a megfelelő méretet. Persze akkor sem dől össze a világ, ha mégsem találjuk meg az ideálisat, hiszen a legtöbb néhány szem erejéig bővíthető, illetve szűkíthető. 

 

Nagyon fontos, hogy a kutya ne viselje éjjel-nappal a szöges nyakörvet, ahogy a fojtó nyakörvet sem, mivel ebben az esetben nem éri el a célját a foglalkozás. Arról nem is beszélve, hogy bele is akadhat valamibe, könnyen megfojthatja magát. Az illeszkedés is ugyanilyen fontos, azaz ne legyen se túl laza, se túl bő.

 

A felhelyezés kulcskérdés 

 

Ahogy arról már szó volt, a felhelyezés kulcsfontosságú, hiszen ezen áll vagy bukik a kiképzés sikere. Ha túl laza, akkor az könnyen elmozdulhat, ha pedig túl szoros, az az állat légzése tekintetében nem éppen a legjobb választás. Felhelyezéskor semmiképp nem a hagyományos nyakörvnél alkalmazott módszert kell követni, azaz a négylábú fején átbújtatni, mivel könnyen beakadhat. Ezt a típusú nyakörvet minden esetben szét kell kapcsolni, majd a kutya nyakára ölelni, és ott kell újra összeilleszteni. A póráz csatlakozása ebben az esetben mindenképp oldalra essen, mivel ha máshol van, akkor nem éri el a célját.

 

A legtöbb fojtónyakörven 2 karika van a póráznak, de azt nekünk kell mérlegelni, hogy egy vagy két karikára csatoljuke-e azt. A kettő eredetileg egy enyhébb hatásfokot biztosít, de mindig célszerű ezzel kezdeni, hiszen nem tudhatjuk, hogy erre hogyan reagál az eb. Amennyiben jól veszi az akadályt, akkor lehet, nincs is értelme a keményebb módszert alkalmazni. Persze vannak olyan helyzetek, amikor elengedhetetlen a keményebb módszer használata. 

 

Javasoljuk, hogy a szöges nyakörv mellé minden esetben tegyünk egy normál pórázt is, mert nagyon kellemetlen helyzetbe sodorhat, hogy próbáljuk visszafogni a négylábút, de szétpattan a szöges nyakörv, és a kutya szabadon mehet, amerre lát. 


További hírek

  15 ezer oltásellenes pedagógus nem kér a vakcinából
2021. 12. 05. 19:51 hirhatar.hu
  Kocsis Máté egyelőre nem tud „nemátalakító”oviskorú igényről, de résen van
2021. 12. 05. 19:51 hirhatar.hu
  Most éppen már megint elbontanák a Nyugati téri felüljárót
2021. 12. 01. 19:49 hirhatar.hu
  Magyarország újra az első a világon Covid-halálozásban
2021. 12. 01. 19:49 hirhatar.hu
  Váratlan döntés: mégsem vétózza mega főváros az atlétikai vb-t
2021. 12. 01. 19:49 hirhatar.hu
  Közel egymilliárdot kapott a pártalapításra készülő Gattyán György cége a NER-től
2021. 11. 28. 14:37 hirhatar.hu
  A Kövér igazság
2021. 11. 28. 14:37 hirhatar.hu
  Bajnai Gordon büntetőfeljelentést tesz
2021. 11. 28. 14:37 hirhatar.hu
  Egy éve önkéntes mentős a népszerű magyar nőimitátor
2021. 11. 27. 10:35 hirhatar.hu
  Kovács Kokó István külföldre költözött és nem Azerbajdzsánba
2021. 11. 27. 10:34 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport