XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Rendőrségi hírek - 2012.12.20.

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2019.09.22.
 Vasárnap
Ma Móric napja van.
Holnap Tekla napja lesz.
   EUR árfolyam
   332,50 Ft
   CHF árfolyam
   303,66 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 12. 20. 14:11     


Rendőrségi hírek - 2012.12.20.
Ismét elkaptak egy kerékpártolvajt, keresik a Pajtás utcai öt betörőt, hasznos tanácsok a hidegre és az ünnepek veszélyeire, Bűnmegelőzési Iroda a Duna Pláza első emeletén..

Ismét elkaptak egy kerékpártolvajt, keresik a Pajtás utcai öt betörőt, hasznos tanácsok a hidegre és az ünnepek veszélyeire, Bűnmegelőzési Iroda a Duna Pláza első emeletén.
KERÉKPÁRT LOPOTT, ELFOGTÁK, ELŐZETES LETARTÓZTATÁSBAN VAN


A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség gyanúja miatt indított nyomozást egy 35 éves hajléktalan férfi ellen, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2012. 12. 14-én hajnali 02.00 óra előtt néhány perccel a bejárati kapu megfeszítésének módszerével behatolt a Budapest XIII. kerület, Lehel utcában lévő  társasház lépcsőházába és annak  I. emeleti folyosójáról eltulajdonított egy 30 ezer Ft értékű  kerékpárt, majd a lépcsőházból távozott.

 

Az elkövetőt a társasházban felszerelt biztonsági kamera rögzítette.

 

A férfi még ugyanaznap este 20.00. óra körüli időben hasonló módszerrel hatolt be ugyanabba a társasházba, azonban a biztonsági szolgálat a felvételek alapján felismerte, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

 

A rendőri intézkedés során a 35 éves férfi ruházatából kombinált fogó, csípőfogó, villáskulcs, egy nyél nélküli késél, és egy fűrészlap.

 

A férfit a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Az eljárás során megállapítást nyert az is, hogy a férfi ellen hasonló bűncselekmények elkövetése miatt több eljárás folyik, illetve, hogy bűncselekmény elkövetése miatt más hatóságok körözését rendelték el. A rendelkezésre álló adatok alapján a  bíróság  elrendelte előzetes letartóztatását.

 

BETÖRÉS

Betöréses lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettesek, az eddig rendelkezésre álló információk alapján 5 ismeretlen férfi ellen, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2012.12.17. napon 18.00 óra és 18.15. perc közötti időben a Budapest XIII. kerület Pajtás utcában  lévő egyik lakóház kertkapujának ajtaját befeszítették, majd a ház hátsó ablakát benyomva, a lakásba bejutva ott kutatást végeztek, és a lakásból két nagy értékű karórát, valamint egy aranynyakláncot eltulajdonítottak.

 

Az szomszéd az ablakból látta, hogy 5 ismeretlen férfi megy be a kapun, a másik pedig látta, hogy a ház hátsó ablakán  idegen férfiak ugrálnak ki.   Az általuk adott személyleírás alapján az elkövetők azonosítása folyamatban van.

 

Az egyes bűncselekmények felderítése, az elkövető elfogása nagy mértékben múlhat az állampolgárok hozzáállásán. A társasházakon, lakásokon belül a rendőrség nem tud járőrtevékenységet folytatni, ilyen módon a bűncselekmények elkövetését észlelni. Éppen ezért a Rendőrség kéri, hogy amennyiben az előbbihez eset előfordul, azt a hatóságok felé soron kívül jelezzék.

A bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt nem kell üldözni vagy leszólítani. A fentiekben hasonló esetekben hívják a 06 1/236-2812-es telefonszámon hívják fel a kerületi rendőrkapitányságot, és kérjenek segítséget, hiszen ilyen esetben érdemi intézkedés kapcsán az elkövető elfogása, további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése megelőzhető lehet.

 

FELHÍVÁS

 

A hideg és a fagy beköszöntével, zord időjárási viszonyok között a rendőrség is többletfeladatokat lát el. A közterületen szolgálatot ellátók fokozott figyelmet fordítanak a hajléktalanokra illetve a kihűlésnek, fagyásnak fokozottan kitett személyek biztonságba helyezésére.

 

Az ünnepekre hivatkozva emelkedik a csalók száma is. Legyenek óvatosak, és győződjenek meg róla, hogy valamely alapítvány vagy szervezet nevében pénzt kérő személy az e, akinek mondja magát.

 

Az ünnepek közeledtével a piacokon, bevásárlóközpontokban is nagy a tömeg. Értékeikre fokozottan figyeljenek. Nagyobb összegű készpénzt ne tartsanak maguknál, vagy ha mégis, azokat lehetőleg különböző helyeken. Bankkártyás fizetésnél ügyeljenek, hogy a Pin kódjukat ne lássa más, illetve a titkos kódot ne tartsák a kártya mellett.

 

A pénztárcákat, mobiltelefonokat lehetőleg a táska valamely belső, jól zárható rekeszébe vagy kabát belső zsebében vigyék magukkal.

Az ajándékvásárlás során is legyenek óvatosak. Győződjenek meg az áru származásáról, nézzék meg a szavatossági időt, áruvásárlási szerződések aláírása során járjanak el körültekintően.

 

A leparkolt gépjárműveket zárják le, az utastérben látható helyen értékeket ne hagyjanak.

 

A parkolóházakban, nagyobb, zsúfolt parkolókban hagyott autók csomagtartójába - amennyiben lehetséges - a már megvásárolt árut csak a vásárlás legvégén pakolják be. A gépjárműfeltörők kifigyelik, hogy a csomagtartóba mit pakoltak, és míg a család visszamegy vásárolni, az autóban hagyott értékek megszerzése érdekében az autókat feltörik.

 

A kerületi rendőrkapitányság a gépjárműfeltörések, és más bűncselekmények megelőzése érdekében a bevásárlóközpontok környékén megerősített szolgálatot lát el, mindemellett azonban az Önök együttműködésére is szüksége van.

 

Kérjük Önöket, hogy legyenek körültekintőek, hiszen egy kis odafigyeléssel rengeteg idegeskedéstől és kártól kímélhetik meg magukat.

 

 

TÁJÉKOZTATÓ

2010. februárjában a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Irodát nyitott a Duna Plaza Bevásárlóközpont 1.emeletén, ahol minden héten kedden és csütörtökön 15 és 18 óra között áldozatvédelemmel, bűncselekményekkel, kábítószer problémákkal, családon belüli erőszakkal (azok jogi hátterével, megelőzési lehetőségeivel) kapcsolatos tanácsadással  várják az érdeklődő látogatókat.

Az irodában lehetőség nyílik arra is, hogy vagyonvédelmi és biztonságtechnikai kérdésekkel forduljanak a speciális képzettséggel rendelkező vagyonvédelmi szakemberekhez például biztonsági ajtók, rácsok, speciális zárak-zárrendszerek és riasztóberendezések beszerelésével, kiépítésével kapcsolatosan.

Mindezek mellett számos szórólappal és tájékoztató kiadvánnyal próbálnak az állampolgárok segítségére lenni.

Az iroda szolgáltatásai ingyenesek.

Konkrét bűncselekmény esetén kérjük továbbra is forduljanak a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitánysághoz a 06 1/236-2800-as telefonszámon, vagy személyesen a 1135 Budapest, Szabolcs u. 36. szám alatti címen.


További hírek

  Lovasi András ismét kormányközelben - Novák Katalinnal, Balog Zoltánnal együtt díjazták
2019. 09. 21. 11:59 hirhatar.hu
  Orbán már csak olasz fasiszták fórumán ünnepeltetheti magát
2019. 09. 20. 12:13 hirhatar.hu
  Tarlós bebukta a patkányozást – elmeszelte a bíróság
2019. 09. 20. 12:13 hirhatar.hu
  Feszültségek a kecskeméti Fideszben, gyengülést mutat a mérésük
2019. 09. 18. 11:32 hirhatar.hu
  Orbán új útmutatása a „keresztényszabadság” a többségében ateista Magyarországon
2019. 09. 18. 11:32 hirhatar.hu
  Ajándékozz puzzle-t!
2019. 09. 17. 13:23 13keruleti-hirhatar.hu
  Megéri...?; Milliárdokat jelenthet a bukott fideszes polgármesterek (vég)kielégítése
2019. 09. 16. 15:29 hirhatar.hu
  A kurucinfohoz hasonlóan a Kubatov-listákat is külföldi szerveren próbálják bújtatni
2019. 09. 16. 15:29 hirhatar.hu
  Kövér polgárháború szításával vádolja az ellenzéket - Dobrev Klára meg hazaáruló
2019. 09. 16. 10:45 hirhatar.hu
  Bayer azokat a polgári értékeket köpi szemen, melyekre hivatkozva mocskolódik
2019. 09. 16. 10:45 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport